Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Kan vara årets sämsta måndag.

  30 november 2015

    Måndag. Rivstart. Sämsta möjliga förutsättningar för en bra vecka. Kan den här dagen bara ta slut. Det känns som om jag har mitt livs baksmälla. Vill krypa ur min egen kropp och sen bara ligga helt blixtstilla. När nattsömnen endast kan räknas ihop till 1,5h mår man inte tjabba-tjena-vilken-underbar-dag direkt. Kevin vaknade runt 00:30 och sen ville han inte somna om. Jag och T gick och la oss straxt innan 00, så lyckan var total…

  Annons

  Det började med att han slängde sig fram och tillbaka mellan oss – hej mamma, hej pappa, hej mamma, hej pappa. Våra svar hade inte samma kling och var inte lika sprudlande. 

  Sen blev han obotligt törstig. Vatten mamma, vatten mamma, vatten mamma. Han drack, gav tillbaka flaskan, bad om mer vatten. Säkert 20 gånger. Då var klockan runt 02:00. 

  Sen ville han ha mat. Mat mamma, mat mamma, mat mamma. Vi gick upp, åt en macka och sen blev vi kvar i soffan. Då var klockan runt 03:00. Jag försökte locka med att säga att Pippi sov. Han hörde bara Pippi. Pippi mamma, Pippi mamma, Pippi mamma.

  Jag låg bredvid i soffan och försökte sova medan han kollade Pippi men det var svårt. Då och då kom en spark i magen, huvudet eller låret för att se så att jag inte somnade. Jag har fått så många smällar i natt och det har gjort så sjukt ont men jag har inte orkat bry mig. Han tröttnar snart har jag tänk. Det visade sig inte stämma. Han orkade länge.

  Han orkade till Kl 05:45.Förstår inte hur det är möjligt. Hoppas aldrig att det händer igen.

  Jag har inte varit strålande idag om jag säger så och när till och med matlusten försvinner-då är jag trött. Hemlängtan är total. 

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar