Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Kaninskrälle. Nu drar vi in sovstunden.

  1 maj 2016

  Våra nattningar har inte blivit enklare eller snabbare, trots flera försök med den kända Kanin-boken. Den har tyvärr inte gjort sig populär. Kevin vill absolut inte vill höra den. Han liksom trycker igen boken om jag trotsar hans önskemål och börjar läsa i den. Han vill bara läsa ”grisboken”. Grisboke är en gratisbok man fick i sin Happy Meal, och som handlar om lilla grisen Lena som är doktor och den slutar med att hon blir magsjuk. (Intressant val av innehåll med tanke på att man får den när man tuggar i sig krubbet) 

  Annons

  Kaninen har inte en chans mot grisen. Tyvärr har kräkboken inte sövande effekt. Tvärt om. Kevin vill höra boken om och om igen. Han både pekar och berättar vart stetoskopet, bandaget, doktorsväskan, halspinnen och medicinmåttet är.
  Vad vet jag, men det känns inte som ord som en tvååring brukar ha koll på, så han måste verkligen lyssna och älska denna lilla bok.

  Men som sagt, vi somnar inte tidigare. Idag testade vi därför att hoppa över sovstunden på dagen, och när han dippade i energi tidig eftermiddag, fick han istället vila i soffan en stund. Och ”baaam”, han somnade straxt innan 19 ikväll. Jag vågar inte utropa succé än, vi vet ju inte om detta betyder att han kommer att vakna svintidigt. Men jag är hoppfull. Eftersom han är sjusovare tänker jag att han kommer att vakna när min klocka ringer och då vara pigg och glad, istället för trött och sur. Vilken dröm det skulle vara!
  Om några timmar vet vi.

  Kanske blir det så att jag instruerar dagis att låta Kevin vara med på vakenvilan istället för sovvilan. Kanske.
  …det är inte klokt vad kombinationen barn och sömn fullständigt tar över ens liv. Man blir nästan fanatisk i jakten på att hitta en lösning. Och varför känns det alltid som att när man löst en del och format någon typ av rutin, ja då är det något annat som fuckar till det… Mycket sömnsnack blir det. Omöjligt att låta bli. 

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar