Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Känner du igen dig?

  15 mars 2017

  Vem sa att det inte var kul att vara småbarnsförälder? Med distans till allt som händer, allt man känner och allt man ibland tycker, ja då finns det faktiskt en hel del humor och allt går att vända till att bli komiskt.

  Annons

  1. Du när du inte orkar ta fighten om att potatisen ska ätas upp, men du kan ändå inte hålla dig från att uttrycka vad du känner.

  2. Du när du hör junioren ropa ”jag är bajsnödig”. Förhoppningen är att pappan ska höra och agera snabbt så att du kan ligga kvar i soffan.


  3. Du dagen efter förlossningen och när någon frågor hur du mår, men som du vet inte kan hantera den köttiga sanningen.


  4. Du när tröttheten har passerat sin maxgränsen och ditt ansikte har kopplat på autopilotleendet.

  5. Du efter en lång arbetsdag när du sitter i hallen på dagis och väntar på att junioren ska klä på sig.

  6. Du när du smygäter godis, blir påkommen, får frågan ”vad har du i munnen mamma”? och du försöker övertyga att det ”bara är  tungan”.

  7. Du när du ligger kvar i soffan och pappan tar bajsningen.

  8. Du när du inser att ni kommer missa frukosten på dagis, öppnar kylen, frysen och skafferiet och hittar inget ätbart som kan bidra till en bra start på dagen för en 3-åring.

  9. Du när du står med huvudet i skafferiet och gottar i dig en gammal torr kaka från senaste kalaset och du hör små steg närma sig.

   

  10. Du när du äntligen har ”egentid” men längtar så enormt mycket efter junioren att du inte kan sluta tänka på om du ska smyga iväg och ringa Facetime innan varmrätten serveras.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar