Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Kevins första dag på jobbet, check.

  8 juni 2015

  I hissen, på väg hem från jobbet. Kevins första arbetsdag – check.

   

  Det händer inte ofta, men ibland går det verkligen som planerat. Idag var en sån dag. Jag var skulle åka in till jobbet för ett möte klockan 14 och eftersom det inte var min ordinarie arbetsdag, hade jag ingen barnvakt. Kevin skulle alltså få följa med och planen var att försöka tajma hans sovtid med mötet. Det skulle innebära att hans sovstund skulle bli ca 1,5-2 timmar försenad. Skaplig utmaning. Värsta tänkbara scenariot skulle vara att jag lyckas håller honom vaken men sen när det är dags att sova, så skulle han vägra. Att jag skulle ha historiens suraste mötesdeltagare vid min sida…

  Annons

  Himmelriket. Kevin såg nästan lite förvirrad ut när han fick syn på Dinglis-avdelningen. Så många gosiga snuttefiltar på ett och samma ställe.

   

  För att ro hem det här, fick tiden innan mötet, dvs hans ordinarie sovtid, absolut inte innehålla någon form av transport. Inget bil-, buss- eller tunnelbaneåkande. Inget vagndragande. Inget mysig. Inget lugnt. Ingen tystnad. Vi skulle alltså behöva vara i närheten av mitt jobb och vi skulle behöva ha fullt ös. Mitt genialiska och listiga mammadrag – Leksaksaffären! Jag släppte loss Kevin på Åhléns leksaksavdelning. Nu handlade det inte om ”inte röra, bara titta” utan om ”You go kid”. Han hade svinkul och jag gick bakom och ställde tillbaka allt på hyllorna. Kevin levde loppan och tiden rusade iväg. Så fort vagnen började rulla mot jobbet så slocknade han som på beställning. Så jäkla grymt. Han sov i nästan två timmar och jag kunde ha full fokus på mötet. Eftersom vi inte var helt klara när han vaknade, fick han sitta med ett tag och även det gick hur bra som helst. Han satt i mitt knä och kollade på sina Youtube-favoriter en hel timme. Gullunge. Måste erkänna att jag blev lite förvånad över att det funkade så bra. Börjar kanske bli lite av en rutti-morsa.

  Spanar in bussar för fulla muggar. Spännande.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar