Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Knepen som vinner lite tid.

  19 april 2015

   

  Morgonstund har guld i mun. Ja, de första 15-20 minuterna runt köksbordet är underbara. Vi äter gröt, bananpannkakor, dricker kaffe och snaskar majskrokar. Vi kollar Nyhetsmorgon och Kevin är oftast både glad i maten och i stunden.

  Annons

  Men så fort allt ätbart är slut, är det dags sätta snurr på dagen. Då ska vi leka. Inte han, utan vi. Och det är ju inga problem om man nu inte har några planer, om man inte har en tid att passa. Men nu är det ju så att vi nästan alltid har planer på förmiddagen. Så, för att slippa gå ut i pyjamas, får jag smyga iväg för att göra mig iordning.  Det kräver list. Bäst är det om det ingår i en lek, typ kurragömma, kuddkrig, titt ut eller att vi jagar varandra. Gömmer jag mig i köket passar jag på att plocka i diskmaskinen, gömmer jag mig på toaletten, fixar jag håret. Just nu tar det lite tid innan vi kommer iväg, så det gäller att vara förberedd med allt man kan. Exempelvis så är Kevins väska med mat, blöjor, kläder etc alltid packad och påfylld, och dagens outfit är redan bestämd både för mig och Kevin. Min kan dock ändras ett par (hundra) gånger eftersom man vissa dagar känner sig omaka med sina kläder. Vissa dagar är man ju både ful, fet och felskapt, alla kläder man äger ser ut som skit.  De dagarna kommer vi garanterat försent och jag skyller såklart den sena ankomsten på 1 års-trots. 

  Att få ett par egna minuter (utan leksugen och sällskapssjuk unge hängandes i byxbenet) kan vara svårt, så det gäller att hitta små knep som ger en tid och ro. Förutom lek har jag ett par andra genidrag som skapar värdefulla solo-sekunder. 

  • Pottan – fungerar just nu bättre som biostol än som potta. Kevin har blivit helt frälst i ”wheels on the bus” på youtube, så det är ett säkert kort.  Sitter som klistrad.

  Kevins youtube-favoriter

  • Kuddkrig – släng en kudde, sätt på dig en strumpa, släng en kudde, sätt på den andra strumpan, släng en kudde, på med brallor, kudde, tröja, kudde… Tar tid men det fungerar.

  Kuddkrig

   • Duschen – har jag en riktigt risig hårdag vilket kräver extra mycket tid, sätter jag Kevin i duschen med några badankor. Han älskar att leka med duschslangen och han skulle lätt kunna sitta där i flera timmar. Enda kruxet är att jag då inte kan lämna badrummet men jag får i alla fall tid att reda ut trasslet på huvudet.

  • Mobilen/Den förbjudna leksaken – Ibland, när jag känner mig desperat eller extra stressad, räcker jag över telefonen till Kevin. Han får då gå loss och köra sitt eget race. Att både högtalare och mic börjar krångla är kanske inte så konstigt. På något sätt så är det ändå värt det, iaf just då. 

  Hallå… Hör du mig… Hallåååååå… 

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar