Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Kurs i hjärt- och lungräddning – CHECK!

  26 maj 2014

  20140526-234645-85605769.jpg

  Efter mitt tidigare inlägg om att jag letade efter en utbildning i hjärt-lungräddning, blev jag kontaktad av företaget Brandtec. De arrangerar skräddarsydda kurser i bland annat HLR och olycksfallshantering med barnfokus. Jag samlade några kära vänner som också ville få koll på detta, och i fredags fick vi ta del av denna värdefulla och livsviktiga kunskap. Kursledaren Rickard Liljedahl, underhöll oss i tre timmar och det var mycket träning på både barn- och vuxendockor. Vi fick även träna på hur man skulle göra om någon satte i halsen, heimlich manövern. Kursen var kanon och tog upp allt som vi som föräldrar ville lära oss.

  Annons

  Jag kan inget annat än rekommendera ALLA, förälder eller ej, att gå en HLR-kurs. Jag skäms över att jag inte lärt mig detta tidigare, för allt som krävs är bara att ta sig tid.

  20140527-170103-61263547.jpg

  Tränar på heimlich manöver och framstupa sidoläge.

  Hur står det till med HLR-kunskap på dagiset?
  Rickard gav oss ett viktigt råd efter kursen: Nu kan ni det här, men hur är det med alla som tar hand om era barn? Ställ krav, sprid kunskapen. Det sa han inte för att skrämma oss eller ragga nya kunder, utan för att en olycka kan hända när som helst. Det första jag ska fråga när det är dags att leta dagis är när dagispersonalen senast gick en HLR-kurs och hur många fröknar/pedagoger/lärare som gått kursen. Enligt Rickard brukar det inte vara rykande färsk kunskap och i många fall saknas den helt och hållet. Läbbigt. Han sa också åt oss att sprida det vi lärt oss till mor- och farföräldrar, barnvakter, syskon etc. Ett viktig och bra råd som jag absolut ska följa.

  20140526-233311-84791058.jpg

  Brandtec levererade livsviktig kunskap. Rekommenderar alla att gå detta. Upplägget kan styras efter önskemål. www.brandtec.se

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar