Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Lego-terapi.

  24 januari 2016

  Stapla och skapa utan gränser. Lego levererar! Lego har ingen övre åldersgräns. Jag kan sitta i Kevins tält hur länge som helst och bygga. Kevin tröttnar lite fortare men jag kan sitta kvar en stund medan han funderar ut vad han vill leka med istället. När jag sitter där och bygger kopplar jag bort det mesta. Det är bara jag, Kevin och våra skapelser. Vi bygger en kockodi, efant, lashbil eller något obeskrivligt. Med Lego kan jag vara delaktig och leka utan att det är det minsta jobbigt. Vissa andra lekar är nämligen pest. De är inte alls roliga att delta i som vuxen. Då biter man ihop och står ut. Med Lego har man på riktigt kul.

  Annons

  Även om Kevin ofta kryper in i sitt tält och vill bygga, så vill jag nog bygga oftare. Jag smusslar undan de bitar jag vet att jag kommer att behöva till min skapelse, och sedan sitter jag lite halvt bortvänd så att han inte riktigt ser vad jag gör. Får han syn på mitt bygge, är han nämligen väldigt angelägen om att krossa det eller så vill han ha just precis den där biten som är avgörande för färdigställandet av min figur. Och det är ju tråkigt… Akta mammas krokodil!!!!

  Man har ju hört hur andra föräldrar haglat svordomar över legobitar som ligger utspridda över hela golvet och som utgör rena rama livsfaran. Då kan jag lätt rekommendera ett tält. Ett lego-kryp-in. Det är här, och bara här som vi bygger med klossarna. Inga oväntade legobitar under fötterna i detta hus inte. Klockrent och mysigt är det också. Ibland är det till och med så mysigt att man inte kan hålla ögonen öppna…

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar