Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Lek och bus i vårt nya hus.

  24 november 2015

  Här ska vi leva loppan. Saknas lite trädgård och finplanering av tomten, och så är huset inte målat, och så ska vi bygga klart övervåningen…men det tar vi sen. Nu ska vi bara njuta.

  Jaha, nu var det check på den megastora pucken. Nu har vi äntligen flyttat in i vårt hus. Vi bokade tomten förra hösten när vi satt i bilen på väg ner till Ullared. Det tog lite mer än ett år. Inte till Ullared, det tog bara några timmar, men själva husbygget. Helt galen grej att vara med om och det har minst sagt varit lärorikt. I slutet var det grymt intensivt och mycket att tänka på, men till slut föll allt på plats. Och bra blev det.

  Annons

  Kevins ”rum” är en framtida klädkammare. Tanken är att alla sovrum ska ligga på övervåningen, men den bygger vi klart senare. Så länge får han bo i skrubben. Eller bo och bo. Han sover ändå bara mellan oss och alla leksaker ligger såklart över hela vardagsrummet. Ett eget rum till en 2-åring (snart) verkar totalt onödigt.

  Det här köket! Det är det bästa med hela huset. Snickrat av Möbelsnickarna Stockholm. Så grymma! Det går liksom inte att beskriva hur jäkla bra det är och hur snyggt det är. Blev nykär när köket kom på plats, det är inte illa.

  Kevin älskar såklart de lekvänliga ytorna och slutar aldrig springa runt, runt, runt. Vi bygger kojor i vart och vartannat hörn och spelar fotboll med tre bollar samtidigt. Trots att vi bott här i tre veckor nu, så är det lite surt att behöva gå hemifrån varje morgon. Jag vill bara vara hemma och piffa. Laga mat i det helt magiska köket. Till och med städa är roligt. Mitt dammsugarrekord på en dag är hittills tre gånger. Jag vill att det ska vara perfekt hela tiden… vilket är omöjligt med barn. Kevin-skavanker har såklart redan uppstått. Det tog inte många timmar. Visst sved det lite första gången träklossarna flög ner i det noggrant utvalda trägolvet, men efter en kvart då man insåg att klossarna aldrig kommer sluta att flyg, ja då var det bara att rycka på axlarna.
  Ett hus utan lek och bus är inget roligt hus. Och då hör en och annan skavank liksom till.

  Badrummet blev också bra. Svart golv, svarta väggar och så mässing på toppen. Det är väldigt mysigt med det mörka. Handfat och skåp är också snickrat av Möbelsnickarna Stockholm vilket gör att vi kunde få ett handfat i exakt de måtten vi ville.

  Så nu när vi är på plats, hoppas jag (återigen) att vardagsrutinerna också kan falla på plats. Lagom till julfixet. Tur att det finns både färdiglagad gröt, rullade köttbullar och kokt skinka i affären =)

  Vardagsrummet rymmer egentligen bara vår gigantiska soffa som vi satt ihop av tre schäslonger och sen fick en hörnsektion bli en fåtölj. Och så kevins lilla stol såklart. Hans favorit. Och så alla leksaker. Soffan är från IKEA så det är fritt fram att äta glass och gegga hur mycket man vill. Allt går att tvätta och extraklädsel är billigt. Som det ska vara i ett hem med barn.

  Som sagt… han sover ju ändå bara i vår säng. Snacka om att man sover gott i ett mörkt sovrum. Det är som en liten grotta.

  Lite fix är det kvar. Gardiner eller annat mörkläggande i sovrummet skulle vara trevligt. Och trappen upp till övervåningen är på gång. Den snickras av grabbarna på Möbelsnickarna Sthlm också, så det kommer garanterat bli kanonbra.

   

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar