Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Leklåda home made.

  8 januari 2015
  toalettpapper

  En bal toapapper hade varit en toppenjulklapp.

  Varför? Varför köper man en massa plastiga, blinkande och spelande leksaker, när det går lika bra med en slev, en bunke, en fjärrkontroll, ett halsband eller en sko. Lägg allt det där i en låda och vips har du skapat världens roligaste leklåda.

  Annons

  Snacka om att leksaksindustrin tjänar mega-mucho dineros på saker som vi tror att våra barns ska tycka är roligt att leka med. Visst leker han väl med sina leksaker också, och jag vet att det finns ”smarta” leksaker som tränar motorik och annat utvecklande, men det är ändå det där ”andra” som verkligen kan få honom att sitta trollbunden. Sen fattar jag ju att det inte alltid kommer att vara så här. Kevin 4 år, sitter nöjt och drar i en toarulle. Nä, då blir jag kanske lite orolig. Men just nu är det faktisk toarullen som är the shit. Lyckan i hans ögon när han upptäckte hur sjukt mycket papper det rymmer på en rulle, är obeskrivlig. ”Mamma, kolla in, det tar liksom aldrig slut. Woho!” Så fort Kevin upptäcker att badrumsdörren är öppen, aktiverar han turbon och det klaffsande krypljudet är mer bestämt än vanligt. Fokuserad. Målmedveten. Sugen på att dra papper. Men jag uppmuntrar toarullsupprullningsleken. Den håller honom nöjd, glad och upptagen ett tag. Jag hinner borsta tänderna, fixa barret, tömma tvättmaskinen och vika tvätten. Skulle jag slänga allt papper som Kevin rullat upp, skulle jag få köpa en bal i veckan. Så nu när man kommer hem till oss, och går på toa, får man vara beredd på att ta en liten pappersremsa från den ihopkraftsade högen på golvet. Det är inget som helst fel på pappret, det är bara redan avrivet från rullen. En tjänst utförd av vår alldeles egna avrivare.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar