Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Löser livspusslet med ett klick.

  19 februari 2017

  Det är inte ofta jag säger nej till shopping. Men när det handlar om vardagsinköp av mat och panikinköp av middagen, känns det inte skit pepp. Man är stressad, har noll inspiration och är så hungrig att hjärnan slutat fungera. Dessutom är det inte ovanligt att en halvtrist tisdagsmiddag, en flaska diskmedel, några bananer och ett paket ägg, går på en femhundring på ned lilla lokala mataffären. Så, av både ekonomiska skäl och för att försöka minska vardagsstressen, bestämde vi oss för att göra något åt saken.

  Annons

  Först testade vi ICAs matkasse med recept, men det var sådär. Det passade inte oss och våra smaklökar. Vi gick då över till att själva leta efter recept och sedan göra alla inköp på ICAs hemsida. Klick, klick, klick och så är hela veckans inköp klart. Man köper bara det man ska (inga onödiga extra köp) och när man är klar är det bara att krypa ner i soffan igen.

  På söndagskvällen klickar vi hem allt och sedan åker T och hämtar upp de färdigpackade matkassarna på måndagen. Det går typ inte att förklara hur skönt detta är. Det måste upplevas.

  En vanlig reaktion från folk som inte testat detta är, ”men jag vill välja frukt och grön själv”. Why? Jag lovar att det finns andra personer (typ de som jobbar på Ica) som är minst lika bra på att välja ut fin frukt. Allt vi har fått hem har hittills varit kanon. Till och med avokadon var perfekt mogen. Bäst-före-datumen är också bra och om det skulle vara så att en vara är slut, väljer de ut en lämplig ersättningsvara.

  Vi har gjort så här i kanske 3-4 veckor nu och som det känns nu kommer vi aldrig att sluta. Varför ska vi springa runt med en svårstyrd matvagn, känna svetten rinna på ryggen och trängas vid potatislådan, när någon annan kan göra det åt dig… gratis dessutom. Den här tjänsten är en stor hjälp i vardagen. Vi kan lägga mer tid på att vara med varandra, mer tid där vi har kul tillsammans. Och den tiden kan man aldrig få för mycket av.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar