Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Mamma-son-helg. Bamseland och Kolmården.

  6 juni 2016

  Till alla med barn från ca 2 år och uppåt och som inte varit på Kolmården – åk! Bara boka och åk. Oslagbart! När T åkte på den årliga golftrippen, passade vi (jag, Kevin + kompis med barn) på att dra på mini-weekend. Vilken underbar liten resa vi har haft. Precis när jag kände att vardagen snurrade på lite för fort, lite för intensivt, lite för tufft, så fick jag tre härliga kvalitetsdagar med Kevin. Jag kom knappast hem utvilad, det har såklart varit full fräs och intensivt, men jag är fylld till bredden med glädje och kärlek.

  Annons

  Vi bodde på ett superbra hotell inne i centrala Norrköping. Det tog kanske 25 minuter till Kolmården därifrån och det var absolut värt den lilla bilresan. Både för att priset var okej och för att det var supertrevligt att bo inne i stan, jämfört med om vi skulle vara ”fast” på ett hotellområde (vilket jag antar att man är på Vildmarkshotellet, som också var svindyrt). Först försökte vi dock få tag i en husbil. Tänkte att det skulle vara kul med campingliv, men det visade sig kosta ca 6 000:- att hyra. Absolut inte värt pengarna. När vi åker igen (för det kommer vi garanterat att göra), så kommer jag boka på precis samma sätt. Och jag kommer boka innan det värsta semestertrycket. Det var ganska mycket folk redan nu, och jag hade fått spunk om det varit ännu mer. Att åka till Kolmården mitt i sommaren, känns inte som en bra idé om man inte gillar att köa.

  Höjdpunkten bland alla djuren var Lolloraffen… Resebyrån Vings barnklubbsfigur heter ju Lollo och är en giraff, dvs Lolloraff.


  Mitt hetaste Kolmården-tips – boka två nätter och köp tvådagarspass. Att klämma in hela Kolmården med Bamseland, linbanesafari och alla djur på en dag, kommer vara stressigt/omöjligt. I alla fall om man inte vill slita ungarna från det ena till det andra. Nu kunde vi i lugn och ro njuta av allt, både en, två och tre gånger. Bamseland var en stor favorit och där både började och avslutade vi våra dagar. Det är också skönt att få ladda om en natt extra. Vi åkte till Norrköping på fredagen, ”gjorde stan” och hängde i stans lekpark på dagen, åt en härlig middag på kvällen och la oss sedan relativt tidigt för att på lördagen åka till Kolmården redan när det öppnade. Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och laddade om för dag två.

  Jag skulle gissa att 95% av besökarna var barnfamiljer. Det betyder att vad som helst kan hända och att gränsen till kaos är ganska nära. Skratt, skrik och gråt har spelat som en bakgrundsmusik hela dagarna. Överallt hör man föräldrar som ropar, mutar och hotar om att åka hem. Så även jag någon gång. Men till största delen har det varit glada miner, till och med när vi stått i kö till olika attraktioner. Då har de små verkligen imponerat.

  Jag har alltid undrat vem som köper alla dessa souvenirer som finns på ställen som exempelvis Kolmården. Nu undrar jag inte längre. Nu vet jag. Det är alla föräldrar som vill krydda barnens upplevelse ännu mer. Som på något magiskt sätt, trots att förnuftet säger ”nej, onödigt, låt bli”, köper både det ena och det andra till sina barn. Jag hamnade i souvenirshoppen i Bamseland två gånger. Utan större påtryckning från barnen. Man kan nog säga att jag gick in där helt frivilligt och kom ut med gosedjuren Bamse och Lille-skutt, en mugg och en tallrik med Bamsemotiv, 5 st Bamse-småböcker (det var rea) och en tom burk Dunderhonung. Kevin blev såklart jätteglad. Jag tror att det handlar om att man vill hålla fast och minnas upplevelsen. På något sätt försäkra sig om att man inte glömmer bort det roliga sen när vardagen kommer.

  Man kan inte annat än älska Kolmården. Det var så himla bra. Och Bamseland var så himla fint. Det är en fantastisk park för barnfamiljer. Bara en sån sak att de har märkband 20 meter innanför entrén, gör att man älskar det ännu mer. Det är såklart något som jag som förälder borde ha tänkt på själv, men de förstår att man tänker på väldigt mycket annat, så därför hjälper de till. Det uppskattas.

  Jag längtar redan till nästa år för det här känns som ett givet måste varje år. Jag längtar också till alla andra barn-resomål, så som Astrid Lindgrens värld, Legoland, Skara sommarland och tänk att få uppleva Disney World med Kevin. Det vore något.

   

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar