Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Mammas pojke… kläng-fasen är här.

  11 december 2014

  Jag tror att det är en typ av separationsångest-fas som gör att Kevin gapar maaaaaaammaaaamam så fort jag lämnar rummet. Om jag har förstått det hela rätt, så har han nu blivit medveten om att jag kan försvinna (röra på mig ) vilket han inte riktigt är nöjd över. Visst är det underbart att vara saknad, gillad och outbytbar, men denna lilla fas ger mig verkligen inte många egentidsminuter. Och då menar jag inte att jag vill lägga mig och läsa en bok, facebooka eller skriva barnblogg, utan jag pratar om att gå på toa utan att ha Kevin lutandes mot mina ben, sittandes i mitt knä eller lekandes vid mina fötter, att ta en dusch (en supersuper snabb sådan), bre en macka och hinna äta den eller klä på mig. Vanliga saker som gör att man är redo för dagen. Så fort Kevin märker att jag trippat iväg från rummet, så sätter han fart efter mig eller så höjer han rösten så att jag inte kan missa att han är sjukt missnöjd med min förflyttning. När han får syn på mig igen, släpar han sig fram den sista metern, dramatiskt, höjer armarna, naglar sig fast i byxbenet eller knäfettet om jag inte hunnit klä på mig, och drar sig upp. Lyft upp mig! Och tillslut åker han upp i famnen. Han vinner alltid.

  Annons
  Älskar att duscha med kläderna på.

  Trots att jag var förberedd och toksprang in i duschen, gick det inte tillräckligt fort. Det tog inte många sekunder förrän lilleman gjorde mig sällskap. Så kan det gå… Bara att börja om.

  För att få lite ordning på morgonstunden, har jag börjat ställa klockan för att gå upp innan Kevin. Eftersom jag har en sjusovarunge som sällan går upp innan 8:30, så kunde det här vara en kanongrej. Min tid. Morgonmys. Brakfrulle, tända ljus, morgonTV. Men nu råkar ju jag vara en sjusovarmorsa/människa. Jag kommer inte upp. Jag älskar morgonen när den spenderas i sängen, så där blir jag liggandes. Jag får helt enkelt rida ut den här lila fasen. Lite mysigt är det ju ändå. Har aldrig varit så efterfrågad eller populär som jag är nu 😉

  Selfie mamma barn

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar