Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Manligt och kvinnligt. Olika fokus på hemmaprojekten.

  14 maj 2016

  Uteprojekten duggar tätt här hemma. Vi håller på med trallbygge, gräsmatteanläggning och murning. Den jättelika grushögen som vi just nu bor på, ska inom några veckor utgöras av en härlig utomhusmiljö. Jag har slutbilden klar för mig: Altanen ska delas in i olika rum. Vid bubbelpoolen ska det andas spa och relax, vid matbordet ska det finnas gott om plats för alla hungriga och loungehörnan ska bjuda in till soffhäng. Grillen är såklart redan på plats (och invigd). Längtan att få kliva ut och dricka morgonkaffet i solen är enorm. Just nu pågår jakten på de perfekta möblerna, piffet, pyntet och pimpet som ska förverkliga våra uterum. Jag har plöjt igenom varenda tänkbar webbshop och nu ska man bara bestämma sig (och räkna så att kronorna räcker). T är inte riktigt lika aktiv gällande detta. Han kolla på andra grejer. Våra olika fokus blev verkligen tydligt då han nöjt slänger fram en pryltidning och säger ”en sån här ska vi ha!”. Spännande tänkte jag. Han har hittat något som han vill inreda trädgården med. Kul.! I tidningen har han ringat in en… ja säg det…

  Annons

  Manligt och kvinnligt, eller bara helt olika intressen. En sak är i alla fall säker, vi kompletterar varandra.

   

  Bauhaus

  Soffa-check. Trött på alla möbler med konstrotting och blev så glad när jag hitta denna variant på Bauhaus.

  IKEA

  Många utemöbler är stora och klumpiga. Jag vill såklart ha motsatsen. På IKEA hittade jag stolen Högsten. Skön, snygg och smidig. Check!

  Nu återstår ”bara” matbord, solsängar, parasoll och allt lull-lull. Plus det gröna som man kallar trädgård. Jag är en snittblomsbrutta så detta är en utmaning och riktigt tunn is. Men det måste det bli ändring på. Jag tänker dock anpassa det gröna efter vad som är realistiskt att jag ska kunna hålla vid liv. Gräsmattan rullar vi ut men innan gräset kan beställas, så måste vi kratta ut ca 22 ton jord. Det är mycket jord. Det är svinmycket jord. Vi har redan fördelat 44 ton utfyllnadsjord, dvs jord blandat med sten. Det sved i hela kroppen. Det var smärta. Men envisa som vi är (jag och T) körde vi för hand med en varsin spade och en skottkärra. Det hade kanske tagit en timme för en liten grävmaskin, men hey! vi sparade säkert en hel tusenlapp på att göra det själva… Vad kan jag säga, man lär sig. Samtidigt var det faktiskt kul. Solen strålade, brännan förbättrades, Kevin hjälpte glatt till och när han inte ville gräva mer satt han bredvid och kollade på hur vi slet.

  Har en rad olika pågående shoppingbagar på datorn. Ett ok från T och köpen genomförs… H&M Home – ett kuddparadis.

   

  Hörde jag OK? Hörde jag Klick? Pynt från Ellos som skulle passa finfint.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar