Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Miss varje gång. Blöja vs potta.

  9 april 2015

  Det ser så rätt ut, men nej. Bilden är ett fotomontage och är inte en korrekt bild av verkligheten. Potträning är svåra grejer.

  Blöja vs Potta 100 – 0
  Nu har pottan stått på plats ett par veckor.  Den är snygg, inbjudande men fortfarande helt oanvänd. Det här med potträning är inte lätt. När Kevin gör ”the look” och börjar ändra ansiktsfärg, ja då är det för sent. Det är omöjligt att hinna. Och jag lovar att vi har försökt. Vid första minsta lilla tecken, har jag fort tagit honom under armen och rusat in i badrummet till den kungastolsliknande pottan. Snabbt av med kläderna, men inte tillräckligt snabbt. Miss varje gång.  Kevin tittar på mig som om jag vore galen och jag förstår honom. Vi har även testat att ta pottan till Kevin, men det gick inte heller tillräckligt fort. Då kände jag mig nästan ännu dummare. Kevin gör ”the look” och jag vrålar ”baaaajs – pooootta”. T rusar till badrummet, jag  sliter av Kevins kläder, men nej. Vi har också ”hängt” i badrummet runt bajstid (dvs den stunden på dagen som det vanligtvis händer) men då ändrar han helt plötsligt tid och har inte alls lust. En gång var vi visserligen jäkligt nära, bara en halvmeter ifrån fullpott. Men eftersom jag suttit i badrummet ett tag och var rätt uttråkad (satt och tänkte på annat), så missade jag att Kevin satte igång men då på golvet istället. Den felträffen tar jag på mig helt och hållet.

  Annons

  Hade det inte varit för priset (700:-) så hade vi köpt en potta med högtalare och inspelningsfunktion där man kunde spela in typ ”Bravo – du gjorde det” (sjukt onödigt och töntigt, men också sjukt kul) men det fick bli denna klassiker från BabyBjörn istället.

   

  Jag vet att vissa lyckas med detta när barnen är så här små, kanske till och med ännu yngre, men nu tar vi en pottpaus. Han är för liten och jag för långsam. Men jag ger inte upp helt, pottan får stå kvar och jag fortsätter att sätta honom på den för att han ska vänja sig. Men några fler maxlöpningar in till badrummet tänker jag inte ta på ett tag.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar