Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Mitt i inskolningen.

  23 augusti 2015

  Förra veckan drog inskolningen igång. Den var extremt light. Dag ett bestod av ett snabbt möte och dag två var bara lek i 1,5 h. Men den här veckan är det dags på riktigt. På tisdag ska vi äta och sova med de andra barnen och på onsdag ska vi lämna för första gången. Vi fick superbra intryck av personalen, lokalerna, de andra barnen + föräldrarna, upplägget, ja allt. Det kändes så bra att jag inte är det minsta nervös eller orolig. Kevin röjde runt, lekte med lera i pysselrummet, smakade på alla leksaker (bacill-chock), hittade både sopborsten och dammsugaren och visade alla hur man städar (bra att smöra för fröknarna). Kocken presenterade sig och hon är tydligen en uppskattad stjärna som både tänker krav, eco och sockersmart. Snacka om att det inte är som när man själv var liten – när halvfabrikat var the shit. En annan fick tugga i sig burkköttfärssås, fiskpinnar, mamma-scan köttbullar och Dennis hotdogs hos dagmamman. Den här härliga kocken har medverkat på Smaka på Stockholm två år i rad och blivit nominerad till Årets förskolekök 2015 av White Guide Junior. Det låter lovande. Kan man få med sig en lunchlåda till jobbet tro? Det skulle kunna bli en extra intäkt till dagiset, som jag antar lever på sina marginaler. Försäljning av lunchlådor till alla föräldrar. Finns det en förslagslåda tro?

  Kul dag på dagis och spännanade ramp som Kevin inte ville lämna.

  Annons

   För att öka chansen att kläder och skor som vi tar med till dagis, också hittar hem, har jag märkt upp allt och lite till. Smidig små namnlappar med namn, bild och mobilnummer om det skulle tappas bort eller glömmas bort på någon utflykt. Så imorgon åker dagisklädpåsen med och jag ska fylla Kevin lilla hylla i hallen. 

  Nu är allt namnat med klister-& stryklappar.

  Nya rutiner väntar. Upp senast klockan 7 och ingen tid för långfrulle och soffmys. Kommer sakna min och Kevins utdragna morgonstund. Kommer börja längta till varje lördag och söndag igen. Det var ett tag sen. Typ 1,5 år sedan.  

  Man blir trött av att leka. Plötligt sover han runt 19…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar