Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Mördarveckan är över. Flytt nr1 – check.

  29 juni 2015

  Jobb, husbeslut, husmöten och flytt nr 1 av 3 är äntligen avklarat. Denna vecka har varit kaos. Så jäkla fullproppad med stora grejer/händelser/beslut att det var på gränsen till att vi klarade av det. Mungiporna har inte alltid pekat rakt upp om jag säger så. Men vi fixade det. Vi började bära kartonger i lördags, och idag bar vi bort den sista. Trots grovrensning kan vi konstatera att det inte kommer att bli några problem att fylla ett helt hus.

  Annons

  Inte undra på att man köpt ett par (hundra) nappar, när de gömmer sig bakom sängen, i elementet… Och det såg likadant ut bakom soffan.

   

  I torsdags levererades huset till tomten och på två dagar har de rest alla väggar och tak. Det är så fantastiskt skönt att det äntligen står där. Det är superfint. Vi kommer att trivas. Och vi är så jäkla glada över att vi vågade ta detta beslut. Att vi bara blundade och körde.

  Det har nästan gått ett år sedan vi köpte tomten. Det är lång väntan och ett par miljarder tanker har snurrat däruppe sedan dess. Nu är det bara ett par månader kvar (november) tills vi får flytta in. Under den flytten kommer jag sväva som på moln och bära kartonger med världens största leende.

  För att jag och T skulle kunna köra igång med packning & flytt direkt på lördagsmorgonen, fick Kevin sova över hos sin morfar från fredagen. Jag och T passade då på att gå på restaurang. God mat. Kall öl. Bara vi. Matkoma. Barnkoma. Inte piggast i stan, men härligt var det.

  Det var härligt tills vi kom hem och tittade trött på varandra när vi stod utanför ytterdörren, utan några hemmanycklar. Varför? Varför denna dåliga tajming. Vi har haft 7 år på oss att låsa oss ute och så gör vi det just nu när vi är som mest körda i både huvud och kropp. Alla extranycklar hade vi såklart redan ”kallat in” från våra nära och de låg retfullt på köksbänken. Fan. Min telefon var död. T hade 5% kvar i batteri. Vi skulle aldrig hinna googla upp en låssmed med jour + ringa, innan telefonen skulle dö. Istället ringde vi Ts lillebror som fick styra upp allt och vips så dök det upp en glad låssmed som lekande lätt vred om låset och öppnade dörren. Vårt lilla inte alls speciellt dyra restaurangbesök, klev helt plötsligt upp ett par klasser. Men vad skulle vi göra. De var bara att swisha och se glad ut.

   

  Vi bor numera hemma hos Ts föräldrar, som i sin tur flyttat ut till sitt landställe. Här har vi en härlig uteplats med eftermiddags/kvällssol och det ger verkligen försmak på hur det kommer att bli sen, när vi flyttat till huset. Kevin har plaskat i sin balja på altanen, han har sprungit in och ut hela dagen, och så somnade han i vagnen ute i den friska kvällsluften. Självklart var vi tvungna att grilla till middag och för att ”fira” att denna kaosvecka är över och att vi överlevde, korkade vi upp en flaska rött, sa skål och sjönk ner i soffan.

  Flyttkoma. Barnkoma. Semesterkoma. Nu slår vi oss till ro ett tag. Nu tar vi det jäkligt lugnt. Nu tar vi semester.

  Lever livet i IKEA-kassar just nu. Hmmm i vilken kasse ligger strumporna, och vart är mina svarta jeans… Det är till att gräva sig genom morgonstunden tills vi fått lite struktur och ordning på kass-systemet…

  På tisdag flyttar de nya ägarna in i lägenheten och jag hoppas att de kommer ta hand om vår lilla pärla. Hej då tre trappor upp utan hiss, hej villa-liv. Tro det eller ej men jag kommer att sakna dig, ett tag iaf.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar