Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Morgonkampen fortsätter. Ny strategi på prov.

  9 februari 2017

  Återigen en trött morgon. En morgon då K inte vill gå upp. I ett försök att få junior att vakna med ett leende, testade jag ett nytt grepp den här morgonen. Harmonisk pianomusik. Sliskig? Ganska. Stämningsfullt? Mycket. Istället för att stå vid hans sängkant och med försiktig röst upprepa hans namn, tills det att han motvilligt öppnar ögonen, lät jag Spotify göra jobbet. Jag letade upp en spellista som lät harmonisk och lull-lullig, la mobilen i rummet och gick därifrån. Och gissa vem som vaknade. Det var kanske inte det största leendet jag skådat i mitt liv, men det var inga tårar, skrik eller försök att gömma sig under täcket. Succé var det kanske inte, men det kanske kan bli.

  Annons

  Jag fattar inte varför jag inte tänkt på detta tidigare. För några veckor sedan gick jag nämligen själv över från chock-uppvaknande alarmsignaler till att få vakna upp till mjuka lugna toner av ”Gryning”. Jag kan vara sist på bollen, men jag hade ingen aning om det här alternativa (och mycket trevligare) uppvaknande som finns som funktion på mobilen. Det är ju så här man ska vakna. Logiskt. För vem fan blir glad av att vakna av ett blåshorn i örat… Jag vaknar gladare och känner mig piggare, så vi får se om det även fungerar för den minsta familjemedlemmen.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar