Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Mors lilla Olle möter trollmor, Rudolf och Avicii

  10 april 2014
  Sovsött.jpg

  Sov du lilla gosegris!

  Sovstund. Film.

   

  Bä bä lilla katt hur jag undrar var du är. Klar man kan några barnvisor. Trodde jag. Istället geggar alla texter ihop sig och melodin blir ofta något helt annat. Innovativt. Spretigt. Kul. Kaotiskt. Mitt i sången hör jag mig själv lämna barnviseträsket och plötsligt är det en julslinga jag truddeluttar på. Utan att tänka tar jag ton till ”Jag såg mamma kyssa tomten”. Texten sitter visserligen någorlunda men det känns lite konstigt nu när vintern äntligen börjar lämna oss. Att juldängorna sitter bättre, visar sig inte vara så konstigt. Vid senaste besöket hos mamma/mormor, hör jag hur hon vyssar till ”Rudolf med röda mulen”. Jag fick antagligen själv somna in till bjällerklang, tipptapp och den raskande räven.

  Annons

  När även jultonerna känns svåra, när jag sitter som en svajande ostbåge på sängkanten klockan 04:30, utgörs sången mer av ett kyrko-psalm-predikande entonigt läte med lite svängningar. Nattinatt-visorna är verkligen allt annat än sagolika. Å andra sida är målet då, att så snabbt som möjligt trötta ut den ensamma envisa åhöraren. Och det fungerar helt okej.

  Jag inser att jag absolut kommer att behöva läsa på texterna och sjunga in mig lite bättre, innan junior förstår vad jag säger och börjar ta efter. Men så länge, för att han ska få den bästa mysstunden, tar jag hjälp av Spotifys finfina tjänster och slänger på en vacker, harmonisk, korrekt och barnvänlig spellista. Ibland drar jag på lite Avicii också, det är ju trots allt den musiken han är van vid från tiden i magen. Och ja, han verkar gilla det också.

  HIT IT!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar