Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Nähä, sjuk fick man tydligen inte vara. Upp och hoppa.

  13 juni 2016


  Det där med att få vara hemma och vara sjuk, att få sova ut och vila sig i form, ja det var visst bara en önskedröm. En fantasi. Runt midnatt var det kräkskalas här hemma. Jag vaknade av att Kevin sa att han ville spotta. Trött som jag var, sa jag ”spotta på”. Tänkte att han fått typ ett hårstrå i munnen. Han spottar lite och jag lägger sedan min hand på hans mage. I kräkset. Jag sätter mig upp, lyser med nattlampan och ser att 5 cm från där jag haft mitt huvud, ligger härligheten. Fantastisk tajming. Upp, duscha, byta sängkläder. Ner i sängen. Det tar 10 minuter sen kommer laddning två. Upp, duscha, byta sängkläder. Eller sängkläder, alla lakan låg i tvätten så det fick bli att bädda med dukar. Det blev alltså ingen ligga i sängen och bli frisk dag för mig, det blev en VAB-dag. Men ingen lugn sådan. Kevin vill såklart inte ligga nerbäddad. Han mår nämligen prima, är pigg och glad. Känns kanon för mig med blytunga bihålor och en hals fylld av rakblad. 

  Annons

  Som mamma är man van att inte prioritera sig själv. Det är något som kommer med att man blir mamma. Något man vill samtidigt som det måst vara lite biologiskt. Men ibland vore det härligt. 

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar