Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Nästa år vill jag se sushi-semlor.

  17 februari 2015

  Om alla hjärtans dag är årets finaste dag, är det här garanterat årets godaste. Jag älskar semlor och varje dag under semmelsäsongen måste jag kämpa för att låta bli att trycka en semla till lunch. Ibland misslyckas jag och innan den heliga semmeldagen, som är idag, brukar jag redan ha ätit ett par tre stycken. Jag tycker att det är fusk, nästan lite omoraliskt, men det är som alla julbord man trycker i sig innan självaste julafton – det är gott och man vill få i sig så mycket man bara kan. Just nu är jag så sjukt sugen på de tre supersemlorna som står i min kyl. Tanken är att jag ska dela dessa med T, men jag kan faktiskt inte garantera att de finns kvar när han kommer hem från jobbet.

  Annons

  IMG_8083.JPG

  Alla tre semlorna kommer från Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarbysjöstad. Semla nummer 1 är såklart den traditionella ”vanliga” semlan, som ska ätas med varm mjölk, så kallad hetvägg. När brödet blir alldeles sladdrigt och grädden smälter och blandar sig med mjölken, ja då uppstår symfoni när det når smaklökarna.

  Semla nummer 2 är en vaniljkrämssemla. Jag har aldrig testat denna variant tidigare, men hur fel kan det bli. Bröd, grädde, vaniljkräm. Det kan omöjligt vara äckligt. Jag gissar att vaniljsemlan är bäst utan het mjölk.

  Sen har vi den mest spännande varianten. Semla nummer 3 – hamburgesemlan. Jag tror att den kommer att smaka som den ”vanliga” semlan men med någon sorts tvist. Sjukt nyfiken och jag har redan varit där med fingret och petat.

  Wrapsemla och Semmelpizza har jag hört talas om men jag tror att de får vänta till nästa år, eller i alla fall en annan dag. Idag har jag redan fyllt min semelkvot.

  Till alla coola bagare där ute.
  Det här borde någon redan ha tänkt på, men jag låtsas som om ingen har gjort det och bjuder då alla coola nytänkande bagare, på nästa års heta semmeltrend. Sushi-semlor. 10 bitars. Härliga små mumsbitar med olika semmelvarianter. Det skulle verkligen vara något och man skulle då få lite av allt. Fantastiskt. Jag ser det framför mig, små mini-mini-semlor, oemotståndligt söta. Så, varsågod och börja baka – om ett år är det dags igen.

  Ps. Blir Sushi-semlorna en succé – skänk förmögenheten till Barncancerfonden, Rädda Barnen, Plan eller någon annan viktig organisation. Eller kom på en egen idé. 😉 Och Woops, sorry, om någon redan börjat kränga sushi-semlor på detta vis och gjort det till en hit, men som jag missat. My bad.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar