Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Nedräkning. Första julen närmar sig.

  23 december 2014
  God jul. Tomtenisse.

  God jul från oss!

  Uppesittarkväll-premiär.
  Julklapps-premiär.
  Första-mötet-med-tomten-premiär.
  Sticka-sig-på-granen-premiär.

  Det blir många premiärer de närmsta dagar. Kevins första jul närmar sig. Vår första som en egen liten familj. Alla klappar är inhandlade, inslagna och ligger under… sängen. Gran får släkten stå för. Kombinationen en krypande Kevin och en barrande gran i vår lilla lägenhet, kändes inte skitspännande.

  Annons
  Klappat och klart. Julklapparna är redo.

  Klappat och klart. Julklapparna är inslagna.

  Bak, mat, pyssel och pynt. Det är många ”juligheter” som får vänta till nästa år, när vi flyttat in i vårt nya hus. Trots att det råder en härlig julstämning inom mig, gör jag mindre julsysslor i år än tidigare. Eller mindre, jag gör faktiskt inte en enda. Lite tråkigt på ett sätt, men det har varit svårt att få tid över. Och att stressa fram saker bara för att man ”ska”, blir ingen lyckligare av. Nej, ingen julångest här inte. Julen ska ju vara kul och mysig.

  Julklapp.

  Min första jul. Min första julklapp.

  Eftersom vi inte ska vara hemma så mycket under juldagarna, ville jag och T skapa en egen liten familjestund. Det är ju trots allt vår första jul som tre. Vi bestämde oss därför för att fira lilla julafton idag, kombinerat med uppesittarkväll och BingoLotto. Just Bingo-delen är jag kanske inte helt hundra på om det är en bra idé, men jag blev lite inspirerad av min kusin som har detta som tradition tillsammans med sin lilla familj. En gång om året kan man väl bingo-spela utan att avlida… Eller.

  IMG_7226.JPG

  Det här är inte vilka lotter som helst, det här är 4 nitlotter… Trisst.

  Efter 4 timmars bingo-underhållning, är det inte superspännande längre. Men det är tur att man har trevligt sällskap i soffan. Nu är det inte långt kvar till på dopparedagen, så Goooood Juuuuul!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar