Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Ninjamamma söker kurs i hjärt-lungräddning.

  6 maj 2014
  Skärmavbild 2014-05-06 kl. 21.28.02

  Kom då om du vågar, björnskrälle!

  Man ska aldrig tänka tänk om.., aldrig måla fan på väggen eller tro det värsta. Att gå runt och vara rädd, ängslig eller orolig gör varken livet lättare eller roligare. Men sen jag blev mamma känner jag mig plötsligt sårbar. Jag kan inte påstå att jag har ett strålande självförtroende i ”jag ska skydda mitt barn mot allt ont”, men instinkten finns där. Omedvetet föreställer jag mig hur jag skulle rädda Kevin om det blev jordbävning, om hissvajern plötsligt lossnade, om vi blev rånade eller attackerade av en björn. I mitt huvud har jag planerat flyktvägar, slagits, sprungit, gömt oss. Oavsett vad, lyckas jag alltid rädda Kevin. Som värsta specialagenten säkrar och scannar jag av varje plats vi besöker. Lite hypat men jag antar att det är en del av mammainstinkten. Att alltid vara på tå. Beredd att försvara sitt allt. Paw! Bang! Wroom! (wroom=ljudet då jag kör ifrån banditerna med min super-Volvo)

  Annons
  20140506-211837.jpg

  Mitt liv. Mitt allt.

  SÖKES: Kurs i hjärt- lungräddning och olycksfallshantering
  Men vanliga, mindre olyckor kommer såklart att hända. Och de måste få hända. Det kommer trillas ner från klätterställningar och skrapas knän på grusplaner. Det positiva är att det onda alltid går över tills man gifter sig!
  Men vad gör jag om olyckan som inte får hända händer. Vad gör jag om Kevin sätter något i halsen? Om han inte kan andas, om han tuppar av, får en allergichock eller om hjärtat slutar slå? Jag har aldrig lärt mig hjärt-lungräddning eller första hjälpen. De förbjudna tankar tänk om… går inte att ignorera. Det här borde jag ha lärt mig för länge sedan. Jag frågade runt bland mina småbarnsvänner och vi är nu 10 stycken som vill lära oss hjärt-lungräddning & olycksfallshantering med fokus på barn. Jag har sökt och hittat lite olika alternativ, men känner att jag gärna vill bli tipsad. Så är det någon som gått en liknande kurs som man kan rekommendera, let me know! Jag vill vara säker på att det är hög kvalitet på kursinnehållet så att vi alla kan gå därifrån och känna oss lite tryggare och säkrare.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar