Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Nu börjar det… mammaledigpysslandet

  20 februari 2014

  Nästan allt jag köpt till Rocky är i neutrala färger, dvs inget skrikigt eller starkt. Det beror på att jag är allergisk mot galna mönster i tusen lysande färger. Råkar jag hitta nått fint färgglatt, är det såklart av bästa kvaliteten, handgjort, superduper-eko-rätt eller designat av någon trendig italienare, vilket gör att prislappen alltid är ”inte så skoj”. Så, eftersom jag har tid som måste spenderas, tänkte jag skapa en egen Rocky-kollektion, i färger och mönster som jag inte blir snurrig eller illamående av.

  Annons
  20140220-210737.jpg

  Mammaledigpyssel med temat färgglada ugglor.

  Jag åkte till Stoff och stil (Kungens Kurva) och mitt besök tog bara 2 timmar. Med tanke på tiden, kan man tro att jag köpte hela butiken, men det ni ser på bilden, är det som åkte ner i påsen. Det var beslutsångesten som slog till, plus att jag knappt visste vad jag skulle sy. Jag tog av mig jackan, lyssnade på en pod och gick varv efter varv i butiken (lever inte så stressigt just nu) innan jag kom fram till att färgglada ugglor kändes rätt. Så det ni ser här är blivande:
  – napphållare
  – amningsfilt
  – lekmatta (ska vara vadderad)
  och sen kanske nån bonusgrej om tyget och tålamodet räcker.

   

  Jag hoppas att det kommer vara är lika fint efter att jag satt nålen i grejerna. Har inga mönster eller skrytsamma sykunskaper, men jag är positiv och rastlös.

  20140221-005717.jpg

  Blivande napphållare

  20140221-005730.jpg

  Amningsfiltdekorationer

  Symaskinen på bilden kommer dock inte att användas, då jag i 1,5h har försökt få sicksack-söm, utan att lyckas (trots att jag gjort exakt så som det står i bruksanvisningen). Det blev helt enkelt inget pyssel idag, men imorgon får jag hem en annan maskin som jag har lite bättre koll på, och då blir det åka av. Wroom!

   

  PS. Vagnen är återigen i uppfällt läge. Det fanns en spärr med en stor grön pil på sidan som man var tvungen att lossa på. Lurigt! Och jag har fått tag i manualen till babyskyddet. Det går bra nu!

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar