Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Och vad ska vi hitta på idag då…

  20 februari 2015
  Kundvagn ICA

  För att få handla i lugn och ro, är det bäst att tajma in det med en tupplur. Skönt för mig, skönt för Kevin.

  Nu är det slut på timslånga promenader. Nu är det slut på heldagar hemma i soffan. Nu är det slut på mamma-aktiviteter så som långfika, fönstershopping, storhandling och sitta-framför-datorn-tid. Nu är det Kevin-fokus från första vakna stund tills han återigen sluter ögonen för natten. Han vill ha action. Leka av sig. Underhållas. Uppleva. Helst vill han bli jagad. Vi kryper runt på alla fyra, från ena sidan av vardagsrummet till den andra. Fram och tillbaka. Mina knän är inte alls lika tåliga som Kevins. Det gör svinont. Men för att han ska vara nöjd, krävs det mer fartfyllda aktiviteter. Och nöjd vill man verkligen att han ska vara, för något vidare tålamod har han inte. Under dagarna lever jag ständigt under hotet ”Gör som jag vill annars skriker jag”. Och han visar ingen nåd vill jag lova.

  Annons

  Barnvagnsmys

  Jag tycker att detta är en lite knepig ålder (snart ett år). Han är liksom för stor för bebisgrejer men för liten för barnaktiviteter. Det känns som en ”smal” ålder och våra dagar är just nu lite enformiga. Variationen på dagsinnehållet är inte så fasligt stor. Vi gungar, sjunger på öppna förskolan, leker. Träffar likasinnade (mammor & barn), gungar, sjunger och leker med de. Ibland tvingar jag med honom på ett mamma-ärende men det är inte speciellt uppskattat.

  Det känns som om vår värld skulle bli lite större om han kunde gå. Då kunde vi utforska ”världen” på ett helt annat sätt. Det är säkert inte så, vår värld är säkert redan tillräckligt stor, bara att jag inte vet om det. Jag skulle därför uppskatta tips på bra (billiga/gratis) aktiviteter för mamma med 1-åring. Stort som litet. Jag har en hel del dagar kvar på min föräldraledighet och dessa vill jag såklart ta tillvara på.

  Badhus

  Vattenlek i Högdalens simhall.

  Något som absolut kommer att bli en återkommande veckoaktivitet, är badhuset. För några dagar sedan packade vi väskan full med handdukar, badblöjor och matsäck, för att spendera dagen i simhallen. Det blev såklart en hit och trots att vi kanske bara badade i 30 minuter, tog vår lilla utflykt halva dagen. Men det är bra. Då är vi sysselsatta. Och vi hade väldigt kul. Det var visserligen lite för kallt i vattnet för min smak och jag tror att Kevin också hade uppskattat ett par grader till, eftersom han blev blå om läpparna och hackade tänder (de två han har), efter bara 20 minuter. Efteråt sov han i nästan 2,5 timme, vilket är ett bra betyg som betyder att han har haft kul. Jag var också helt slut. Jag kände på precis samma sätt som när jag var liten och hade lekt i vattnet i flera timmar. Åldrandets charm antar jag. Nästa vecka ska jag se till att vi åker bums hem efteråt så att jag också kan få slumra in några timmar mitt på dagen. Längtar.

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar