Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Om någon av oss dör, vad händer då?

  4 februari 2015

  En klump i halsen uppstår direkt då jag hör ordet döden eller något som kan kopplas ihop med det. Död är inget jag kan hantera, min lösning är att förtränga den. Men när man har barn är döden något som automatiskt ploppar upp i ens huvud och något som man måste planera för och fundera kring. För vad händer om jag eller T skulle gå bort? Vad händer med Kevin, huset, livet? Jag har hört att eftersom vi inte är gifta, så går ”allt” till Kevin. Vad ”allt” är har jag ingen aning om, men jag antar att det är något försäkring som kickar in… Är Kevin inte 18 år så är det en utomstående förmyndare som tar hand om stålarna tills han blir myndig. Det är alltså inte T som får bestämma. Och det är ju inte bra. Skulle olyckan drabba oss, skulle min största önskan vara att T och Kevin kunde bo kvar i huset (som vi håller på att bygga) och att de kunde leva så som vi tillsammans hade tänkt. Hur ordnar man det? Att gifta sig är kanske den enklaste lösningen då T blir den som allt går till, men det passar sig inte riktigt nu. Känns som om vi har tillräckligt med projekt att hantera de närmsta åren. Så hur kan jag försäkra mig om att T och Kevin får ett stabilt (ekonomiskt hållbart) liv, om jag inte längre finns? Hur gör man? Vem ska jag ringa? Hur gör alla andra ogifta föräldrar?
  Tråkig fråga men den känns för viktig för att förtränga. Jag vet inte om jag missat detta, men när man blir förälder får man automatisk mail från alla möjliga, om allt som har med barn att göra. Men det här han ingen tagit upp. Konstigt.

  Annons

  (null)

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar