Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Plötslig vill jag bo i hus, åka till Ullared och baka bullar. Vad är det som händer?

  23 juni 2014

  20140625-191853-69533599.jpg

  Jag trodde inte att jag var av det där klassiska mamma-virket. Jag trodde inte att jag skulle bli så mammig. Men jag börjar misstänka att jag trots allt blivit mammafierad. Plötsligt tänker jag annorlunda. Värderar annorlunda. Planerar annorlunda. Drömmer annorlunda. Tänk vad lite man vet om sig själv.

  Annons

  geklog

  ”Jag vill åka till Ullared”
  Jag är chockad. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja sätta min fot på Gekås Ullared. Men plötsligt känner jag ett sug efter att bunkra och shoppa ekonomiskt, organiserat och smart. Jag vill ha ett lager av måste-ha, bra-att-ha och kul-att-ha saker. Jag vill köpa disktrasor, tvättlappar, strumpor, deo, rakhyvlar, hårnålar, leksaker och barnkläder för typ ett år framåt. Ullared känns som det självklara valet, och vad jag har hört så tjänar man typ pengar när man handlar där. Vart jag ska förvara allt bra jag köper, är oklart. Lägenheten är fullproppad och förrådet är kaos. Men jag hinner nog komma på någon lösning. T vägrar följa med (trots att jag lockat med sportbaren) så det blir ingen semesteraktivitet, utan får bli ett höstäventyr.

  20140625-215055-78655159.jpg

  Tänk om. Tänk om vi skulle kunna bygga ett nytt hus. Det vore drömmen med grädde på toppen.

  Drömmen om hus har slagit till.
  Nu har vi kommit fram till att vi vill bo i hus. Och jag tror att vi kommer att vilja detsamma även nästa vecka. Och veckan därpå. Vi har gått från att vela fram och tillbaka, till att känna oss övertygade om att det är så vi ska bo. Jag fantiserar om att ha en liten örtträdgård i en sån där träram med stålhörn och ett växthus där jag odlar krokig gurka och söta tomater. Jag drömmer om en uteplats med sol hela dagen, kanske en liten pool och en superstor hängmatta där hela familjen får plats. Jag längtar efter att få bygga ett galet lekrum med klättervägg, bollhav och koja, och baka svingoda bullar till kvarterets alla ungar. Jag vill sylta och safta i ett stort och praktiskt kök, och äta grillat till middag varje kväll. Vi får se vart det här slutar, men nu är jag både Hemnet-beroende och huskatalog-torsk.

  20140616-005445-3285861.jpg

  Nä just det, i hus ska vi bo!

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar