Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Plötsligt är alla goa och glada. Babylycka!

  11 maj 2014

  20140511-225439.jpg

  Upptäckterna i mamma/småbarnslivet slutar aldrig strömma in. Det jag framför allt har lagt märke till under mina 10 veckor som mamma, är att beteendet hos okända människor ändrats. Folk har blivit mer ”tjenahejpådig” vilket är supertrevligt.

  Annons

  Babysurr
  Många människor som jag stöter på under mina dagliga utflykter, ler åt mig, tittar ner i vagnen och är allmänt trevliga. Ibland känns det som om blickarna är lite väl stirriga och jag får känslan av att något är knas, typ att jag kört på en katt som då hänger och dinglar i vagnfronten. Men icke, de är bara intresserade av att kolla in lill-prinsen då det väcker minnen från när de själva hade en liten.

  Barnvagnskollegor
  Som motorcyklister och buss- och lastbilschaufförer, morsar alla barnvagnsförare på varandra när vi möts ute på gångvägarna. Ett litet leende, en nick, en hälsande blick – oupptäckbart för andra men extremt tydligt för alla som tillhör barnvagnsligan.

  Superservice
  Butikspersonal som håller upp dörren, provrum erbjuds som privat amningsrum, personaltoaletter som lånas ut och kaffe-servering vid bordet. Alla inom service-branschen blir snäppet vassare när man kommer med barn.

  Hisskompisar
  Jag gillar inte att åka rulltrappa med vagnen och letar därför nästan alltid upp en hiss. Det är jag och alla gubbar och gummor. Och gissa om de är pratglada. Synd bara att hissturen är så kort för de har nästan alltid något kul att säga.

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar