Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Plötsligt blev det tyst. Lite för tyst.

  2 november 2014
  IMG_6635.JPG

  Hej då inredning, vi ses om ett par år igen.

  Barn hörs, och när de inte gör det så är det något lurt på gång. Röjar-läten – bra läten. Tystnad – oroväckande. Kevin ”Masken” Lindgren, tar sig fram allt snabbare och håller nu på att utforska sitt hem och alla dessa grejer som han i åtta månader bara legat och kika på (åtta månader idag – hipphipp). Och han har tydligen längtat efter att få dra, klämma, känna och smaka på allt, för det finns ingenting som han lämnar orört. Så det gäller att vara med och ha koll. Befinner man sig i ett annat rum, gör man det på egen risk. Om det slutas dunka leksaker i golvet och plötsligt bara blir tyst, då är det en ny upptäckt på gång. Någon man inte borde röra, håller man på att käka upp eller slita sönder. Mina tankar har snuddat vid om vi ska skaffa en lekhage som han kan vara i när jag inte ”kan” vara där i samma rum. Typ när jag ska laga mat och han vill leka. Men jag vet inte. De kostar en del och det känns lite taskigt att ”spärra” in honom. Hmm får fundera.

  Annons
  IMG_6622.JPG

  Komsi komsi. Inte röra. Hur kan ett gäng sladdar vara roligare än en giraff som susar fram över golvet. För att få ett par sekunder utan att behöva vaka över vilden, får spjälsängen fungera som lekhage / barnvakt ibland.

   

  För att få ett Kevin-perspektiv på saker och ting, har jag krälat runt på alla fyra och checkat av hemmets barnsäkerhet. Farligheterna har sedan T åtgärdat. Det blev mest dörrspärrar och bortplockning av småprylar. Det kommer ta tid att lära sig vilka skåpsdörrar som är barnsäkrade med spärr. Jag blir lika förvånad varje gång jag ska öppna ett skåp och det tar tvärstopp. Jag är väl egentligen inte skitnöjd med de här hakarna, de är ganska irriterande faktiskt. Men det kan inte hjälpas. Safety first. Såklart.

  IMG_6619.JPG

  Säkerhetsspärrar till dörrar, lådor och luckor sitter nu lite här och där.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar