Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Potträna. Hur gör man?

  19 mars 2015
  babybjörn potta

  Jaha. Pottdjungel. Vilken ska man välja?

  Våren är typ här och jag känner verkligen av den där extra energin som solen utstrålar. Den energin behövs kanske nu då jag bestämt mig för att inleda operation-potta. Ett projekt som antingen kan gå väldigt bra, eller väldigt dåligt, enligt mina mammakällor. Men hur gör man då? Ska man bara sätta honom på pottan och hålla tummarna… Eller är han för liten? Eller börjar jag för sent? När ska man egentligen sätta igång med potträning? Det här är garanterat ett samtalsämne i mammagruppen, den som jag valde bort. Kanske inte hade varit så dumt när jag tänker efter.

  Annons

   

  Eller ska man köra på toalettring så slipper man lära honom att gå från pottan till toan? Pang på bara. Plus (ett stort plus) man slipper pott-tömning och det känns lite lockande…

  Helt ärligt så hade jag ”glömt” bort att man måste potträna. När jag kom på det blev jag däremot superglad eftersom Kevin fortfarande avskyr att byta blöja och det sker alltid stående med skrik, tårar och motstånd. Varje blöjbyte är verkligen en utmaning. En tålamodsprövning. Ett multitaskingtest. Det är svettigt och det skulle vara så sjukt skönt att slippa dessa fighter.

  Jag hälsar pottan sjuuuukt välkommen in i våra liv!

  Och jag tar väldigt gärna emot tips som gör pott-/toaringslivet enklare.

  Woops. Hände en liten olycka och självklart hade jag glömt extrakläder. Blev en liten shoppingsväng för att hitta en ny outfit. Hade vi varit pottränade, hade detta kanske inte hänt... eller?

  Woops. Hände en liten olycka och självklart hade jag glömt extrakläder. Blev en liten shoppingsväng för att hitta en ny outfit. Hade vi varit pottränade, hade detta kanske inte hänt… eller?

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar