Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Premiär. Biobesök trots myror i rumpan.

  10 april 2016

  Första bio-besöket. Spännande och gott!

  ”Som en jättestor TV”. I helgen var det dags för bio-premiär med Kevin. Alfons Åberg x3. Små korta filmer (varav vi redan hade sett 2), totalt ca 40 minuter. Jag valde stolarna längst ut på raden och vi utgången. Skulle det bli kaos och för mycket myror i brallorna, skulle vi snabbt kunna ta oss ut. Det här var verkligen en chansning.

  Annons

  När vi stod utanför salongen och väntade på att bli insläppta, tipsade en snäll (biorutinerad) pappa om ”kuddarna” så att barnen kommer upp en bit. Kuddarna är numera inga kuddar, utan plastbackar som inte alls verkade speciellt sköna. Men de fyllde sitt syfte och Kevin såg precis över ryggstödet på stolen framför.

  img_1007.jpg

  Glass och bio.

  Jag preppade den lille med glass och ”Kevin-chips”. Gissa om förväntningarna var höga. Kevin hejade sisådär 4-5 gånger på familjen som satt raden bakom oss. Han tittade runt på den sammetsklädda salongen med stora ögon, och jag kände att det här borde gå vägen. När ljuset dämpades och filmen började spela, utan reklam så det var tur att vi var ute i god tid, satt han som ett ljus. Ett par gånger ropade han högt ut vad det var han såg, utifall någon inte hängde med: ALFONS! PAPPA! MIN PAPPA! (?) ALFONS ÅBERG!

  Längden på föreställningen måste vara noggrant uträknad för det var precis på håret. 30 sekunder innan sluttexterna bestämde Kevin att det var ”Färdigt, färdigt nu mamma” och började hasa sig ner från stolen. Detta var alltså precis så långt som en tvååring klarar att sitta helt still och nästan helt tyst. Bra räknat SF.

  Fler bio-besök kommer det absolut att bli, men långfilmerna får nog vänta.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar