Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Premiär för Junibacken. Succé.

  12 juli 2015

  Sagolikt och full rulle. Det sammanfattar vårt premiärbesök på Junibacken. Men dagen började lite segt då Kevin såklart somnade i bilen på vägen dit, och eftersom man inte fick ta med vagnen in i sagolandet, så fick vi börja med en promenad runt Djurgården tillsammans med alla turister. Solen tittade visserligen fram så det var inte så värst synd om oss.

  Annons

  Jag hade inte gjort så bra research om Junibacken, och jag tror att jag blandat ihop det med Astrid Lindgrens värld i Småland. Jag hade fått för mig att det var en utomhuspark, i alla fall delvis. Det var det inte. Att vi var nöjda med att vi prickat in en solig dag, spelade alltså ingen roll. Matsäcken fick vi äta utanför, och picknick-filten fick ligga kvar i vagnen som parkerades utanför. Trots att jag trodde att Junibacken var något helt annat än det var, så var det bra. Det var till och med kanon. Kevin hade superkul, trots att han inte hade någon direkt koll på vilka alla figurerna var. Junibacken är som ett lekland i sagofigurernas egna världar. Barnen får springa runt i fantastiskt uppbyggda miljöer där de får röra precis allt! Inget ajabaja idag alltså, vilket var underbart både för Kevin och mig.

  Allt var verkligen anpassat för de små liven, och vi storvuxna fick klämma oss igenom smala gångar och snirkliga trappor. Jag har säkert duckat och hållit in magen minst 100 gånger idag. Kevin röjde järnet i flera timmar och kvällens nattning var inte direkt en långkörare. Ett, två, zzzzzzzz!

  Dagens höjdpunkt var helt klart sagotåget. En sagolik attraktion där självaste Astrid berättade om de olika figurerna vars världar man passerade. Allt i miniatyr. Som dockskåp. Underbart och Kevin verkade faktiskt uppskatta den lugna lilla åkturen. Ett stort plus var att man åkte familjevis. Man åkte snarare i en egen tågvagn och inte i ett tåg. Det gjorde resan väldigt privat och mysig.

  Man kan ju tro att det är hysteriskt på ett sånt här ställe. Jag menar, 100-tals övertaggade ungar som springer omkring och skriker ut sin energi. Men det var lugnt. Det var riktigt trevligt. Det var kul. Även för oss vuxna. Det här var rena smekmånaden jämfört med att besöka ett klassiskt lekland en regnig lördag (=mardröm). Vi kommer därför garanterat att komma tillbaka och jag tror inte att det kommer att dröja så värst länge. Vi hjärta Junibacken = SANT!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar