Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Premiär: Öppna förskolan

  7 oktober 2014

  Man ska ju aldrig säga aldrig, innan man gett det en ärlig chans. Igår gav jag det en chans och jag ställer mig upp och applåderar. Öppna förskolan. Vilket fantastiskt ställe. Vilken grej.
  Jag inser att jag inte hade en susning om vad öppna förskolan egentligen var. Aldrig kunde jag tro att det var så organiserat och så på riktigt. Det jobbade ju folk där. Två härliga ”fröknar” välkomnade oss och visade oss runt. De bryggde kaffe, bakade kakor och bröd så att man kunde köpa sig en god fika. På onsdagar är det korvgrillning (den vill man ju inte missa – äta bör man annars dör man) och två gånger om dagen är det sångstund. Vi tajmade in en. Mammor och barn samlades i lekrummet och sjöng tillsammans. Det lät rätt bra måste jag säga och var mysigare än jag trodde. Det var nästan att man själv blev lite sömnig. Jag kände kanske igen hälften av alla sånger, och fick istället tralla mig igenom verserna. Kevin var mer intresserad av att titta på alla barnen, än att lyssna på mig och titta när jag exemplariskt fick spindeln att klättra upp och regnet att ösa ner.

  Annons

  Nästa vecka ska vi testa en annan Öppna förskolan. Det finns sjukt många här omkring och det är ju bara kul om man kan variera sig lite.

   

  IMG_0071.JPG

  Premiär för oss på Öppna förskolan.

  Jag tror att Öppna Förskolan kommer kännas som en gudagåva när Kevin får fart under sulorna och behöver leka av sig. Även om man såklart kan leka hemma, måste det vara sjukt mycket roligare att leka med någon i sin egen ålder, än sin gamla morsa. Plus att vi varken har rutschkana eller bollhav här hemma. Den politiker som får för sig att ta bort den här typen av verksamhet, kommer garanterat att bli ovän men alla föräldrar.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar