Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Pynt från skogen. Jul i hela huset.

  30 november 2016

  Julen må vara förknippad med färgen rött men hemma hos oss kör vi på temat Naturen. Dvs rött lyser med sin frånvaro. Vi (=100% jag) är inte så sprudlande glad i röda tomtar på varje bord, julgardiner och sladdriga glittergirlanger. För mig ger det naturliga pyntet från skogen, minst lika mycket julkänsla. 

  Annons

  Att ens mamma dessutom levererar skogens fynd till dörren, jag behövde alltså inte själv gå ut och skogsmulla, gör det ju inte sämre. Och gratis är det också. Kottarna plockade visserligen jag och Kevin i höstas, så lite egen insamling av pyntet har jag stått för. Det blir så himla fint att ta in skogen i hemmet och sätta ihop små arrangemang.

  Jag förstår att vissa inte alls känner att julen är här med enbart lite kvistar från skogen, kottar och lingonris. Jag förstår att den där gamla slitna och sneda julbocken har sin charm, sin historia och att den bara måste stå på samma plats varje år och att tomtesamlingen måste upp från källaren för att få se dagsljuset. Men än så länge har jag inget pynt som är måsten, som är fyllda av minnen. Därför kan jag lyxigt nog bara pynta med det som jag tycker är fint.


  Ett pynt som jag anar kan bli en hatad favorit, är den guldiga granen i snökulan. Den valde Kevin när vi var på handelsträdgården. Han bara skulle ha den och för en gångs skull fick han det han pekade på, trots att det var ett helt onödigt köp. I år passar den lilla kulan in, i rådande guldtrend. Men om ett par år, kanske redan nästa år, är den garanterat helt off. Men jag lovar att den säkerligen kommer att stå framme. Som ett kärt minne.

  Vi har knappast områdets mest pyntade hus, men att spendera hela lönen på ljusslingeköp känns inte aktuellt. Fem slingor får räcka denna jul. Man får köpa några varje år helt enkelt.

  Jag vet inte vad det är, men jag har sån extrem julfeeling i år. Aldrig någonsin har vi spelat julmusik i november, men det gör vi nu. Varje kväll tänder vi husets alla ljus och går och nynnar harmoniskt på ”O helga natt” medan tvätten viks, morgondagen planeras och leksakerna städas undan. Det låter sliskigt jag vet, men jag har grym feeling. Taggad på julen helt enkelt. Det är faktiskt riktigt kul och jag hoppas att känslan håller i sig ända till jul. För det är ju ett tag kvar…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar