Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Reflexpimpad barnvagn.

  24 november 2014

  Poff. Nattsvart. Och jag också. Svarta kläder, svart barnvagn. Klockan har inte ens slagit kväll. Jag är reflexlös. Inte okej. Jag vet ju själv hur läskigt det är när man kör bil och knappt ser folk. Nu går jag här själv och inte syns. Jag minns alla reflexer man fick som barn. De hängde och dinglade i ett alltid för långt snöre, som man fäste med hjälp av en säkerhetsnål. När slutade man (jag) använda de reflexerna? Jag gissar att det var i samma sväng som när man började hänga cykelhjälmen på styret för att inte paja frisyren. Så jäkla dumt.
  Men det är kanske så, att allt smart och säkert som man som ung tonåring väljer bort (eftersom man då både är odödlig och allanballan), börjar man återigen att uppskatta som vuxen. Och framförallt då man själv blivit förälder. Många av oss har då blivit lite smartare och den där allan bryr man sig inte ett dugg om längre. Nu är det säkerheten som är nummer ett, inte frisyren.
  Nu äger jag visserligen inte någon cykelhjälm (än), men jag cyklar ju inte heller. Reflexer har jag däremot skaffat mig. Sjukt många dessutom. Plus att jag köpt belysning/lampor som jag ska fästa på vagnen och införskaffat mig en ficklampa i miniformat. Den vet jag inte riktigt varför jag köpte eftersom man har ficklampa på mobilen men ja ja nu har jag lyse och reflexer så det räcker. Det finns risk för att folk tror att det är Coca Colas julkaravan som kommer rullandes, men bättre det än att inte bli sedd överhuvudtaget.

  Annons

  PS. Snart vänder det! Runt jul blir det ljusare igen.

  IMG_6807.JPG

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar