Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Sendrag eller nattkiss.

  19 februari 2014

  Att redan innan vår stjärna har anlänt, fantisera om hur det skulle vara med en hel natts sömn, är lite smått oroväckande. Varje kväll ställer jag mig frågan: Hur vill du vakna i natt? Av sendrag i tår, vad och lår, eller av en sprängd blåsa och ett par toabesök? Nattens utgång styr jag genom att antingen torka ut mig själv, eller så vattnar jag på utan gränser. Någon mittemellannivå har jag inte lyckats hitta, och för att inte bli galen, ser jag det lite som träning inför de kommande nattaktiviteterna. Risken är rätt stor att mina nätter kommer vara lite svajiga ett tag framöver.

  Annons

  Det som däremot talar för att sömnen inte kommer att bli ett av mina största problem, är att jag alltid klarat mig bra på lite färre timmar. Jag blir inte en bitch bara för att jag inte får mina heliga 8. Jag har visserligen inget happy face i själva väckningsögonblicket, men efter en stund blir jag normal. Fråga Mr T (som visserligen lever lite halvfarligt just nu). För varje gravidnatt som gått, har jag blivit mer och mer lättväckt. Ett för djupt (högt) andetag, en för hård vändning eller ett surr från mobilen och mitt okontrollerbara sendragsben är inte långt från att putta ner oljudet från sängen. Detta har dock ännu inte hänt, utan alla mår bra och är glad.

  Förhoppningsvis får Rocky inte min knaggliga sömn-gen, men skulle det bli så, vet jag i alla fall vilken godnattsagobok jag ska köpa. Lika bra att ha lite kul om man ändå är vaken. Finns på både svenska och engelska om man vill ha en internationell unge. Jag hittade den på Fotografiska i Stockholm.

  (OBS! Ingen bok att rekommendera när barnet börjar registrera ord).

  20140219-145301.jpg

  Det ska vara kul att läsa godnattsagor. Finns på Fotografiska i Stockholm.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar