Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Sista rycket i bubblan.

  15 mars 2014
  20140315-220646.jpg

  Sista dagarna i bubblan, firas med 1kg godis (igen), film (som vi hyr traditionellt genom videoaffären) och soffmys. På måndag börjar allvaret.

  Tänk att det bara har gått 13 dagar. Det känns mer som 13 månader. Jag vet att jag snart kommer att säga: ”Tiden går så fort”, ”Oj, oj va stor han har blivit”, ”Jag minns när…”. Men hittills så är det tvärt om. Dagarna har varit så innehållsrika och sprängfyllda med nya saker, att både hjärnan och hjärtat gått på högvarv sedan han kom. Alla känslotillstånd som existerar har skjutit skarpt inom mig. Att sockra med en förlossning som ”uppladdning”, precis innan man ska kalla sig själv för mamma (och framför allt agera som en), är ett kapitel i sig. Och den omtalade ”bubblan” som alla pratar om, ja den finns. Den är bubblig, utmattande, fluffig, läskig, rörig, kärleksfull, glädjefylld, overklig, kaotisk, utmanande och alldeles, alldeles underbar.
  På måndag börjar T jobba igen, så nu är det sista rycket i bubblan innan allvaret tar fart och det är slut på fredagsmys alla dagar i veckan. Det är dags att hitta tillbaka. Skapa rutiner. Äta frukost, lunch och middag på normala tider. Det är dags att skapa en underbar vardag tillsammans med lillprinsen.

  Annons

   

  PS_Slänger in ett grymt filmtips: Prisoners – En-jag-kan-inte-ha-fötterna-på-golvet-film.

  20140315-223803.jpg

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar