Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Sju tvärsäkra sätt att väcka din bebis på.

  7 juni 2014

  20140608-232855-84535918.jpg

  Tajming. Stor del av dagarna handlar om att försöka tajma sovstund och aktivitet. Anledningen till det är enkel. Vissa saker är lättast/skönast att göra medan liten sover. Men tajming är en vuxengrej. Inget som en tremånaders direkt lever efter. Man kan säga att vårt lagarbete är under utveckling, under uppbyggnad…

  Annons

  Har du problem med en bebis som sover för mycket eller för länge (finns kanske någon med det problemet), kommer här sju säkra väcka-bebis-aktiviteter. Enjoy!

  1. Måla naglarna. Lite manikyr och din bebis vaknar garanterat innan lacket hunnit torka.

  2. Ät. Oftast räcker det att bara tänka på mat så slår den lilla upp ögonen. Och det spelar ingen roll om det är frukost, lunch, middag eller bara en mellis-banan. Allt intag sker med vaken bebis i knät.

  3. Slumra till. Alla säger att man ska passa på att sova när barnet sover, men då har man ju lite annat som man vill/bör/måste göra. Men när man är klar med ”fixet” och känner att det skulle vara skönt med en tupplur, ja då är det dags att vakna. Det här slår garanterat aldrig fel.20140608-232857-84537099.jpg

  5. Ring ett viktigt samtal. Lagom till att du är nr 1 i telefonkön, så är det slut på sovstunden. Bara att lägga på och hoppas på bättre lycka nästa gång.

  6. Shoppa. Eller du hinner inte shoppa. Precis när du är på väg till provrummet, sprattlar det till i vagnen och lillen är vaken och vill upp. Att hålla i barn, dra vagn och bläddrar bland klädgalgar skapar bara svett i nacken. Lika bra att skjuta upp handlandet.

  20140608-232856-84536702.jpg

  7. Badrumsaktiviteter. Morgondusch, toa-time eller om du fått för dig att fixa håret lite extra (OBS ej mer avancerat än en fiskbensfläta) så vaknas det. Ett badrumsfix får inte ta mer än 5 minuter, om man inte vill riskera att gå därifrån med endast ett rakat ben, en konstig frisyr eller en tveksam make-up.

   

  Även om det är lite stökigt och bökigt ibland, skulle jag inte byta bort en sekund. Varje vaken stund bjuder på något nytt. En ny upptäckt, en ny blick, ett nytt ansiktsuttryck, ett nytt ljud. Hjärtat blir varmt och livet ler mot oss.

  20140608-232900-84540509.jpg

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar