Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Sofaholic

  6 februari 2014

  I 259 dagar har jag varit gravid. I 259 dagar har jag mått kanon. Trots att magen pekar rätt ut, kan jag ibland glömma bort att jag är jättegravid. Jag kan glömma bort att jag inte kan röra mig på samma sätt, att jag inte kan smita förbi lite smidigt utan att buffa till folk. Att jag inte kan ta tre trappsteg i ett kliv, för att hinna med tunnelbana. Att jag inte kan gå för fort utan att det känns som om hela rumpan är blåslagen, som efter en dag i skidbacken. Istället för att skynda, får det ta den tid det tar. Allt jag annars bara rusar förbi, hinner jag se. En prövning för tålamodet. Effektivitet och multitasking är inte längre ledorden i min vardag.
  För första gången är jag en sofaholic. Och jag gillar det! Trots att det kryper lite i kroppen, trots att jag har lite svårt att slappna av helt och hållet, så är det ganska skönt. Det är befriande att inte ha några krav (i alla fall under en begränsad tid). Fokus ligger på att försöka spara energi och kraft, för att kunna ge vår Rocky bästa möjliga välkomnande till världen.
  Jag lägger mig raklång i soffan efter jobbet, ropar på Herr Ober och tycker att det är okej att bara vara.

  Annons

  sofaholic

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar