Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Spjälsängspremiär

  6 augusti 2014

  Att barn växer snabbt är en underdrift. Helt plötsligt var vaggan för liten och Kevin låg som ett grodbarn med uppdragna ben. Kassarna fullproppade med urvuxna kläder, är ytterligare ett bevis på att små barn växer fort.
  En ny säng stod helt plötsligt på inköpslistan. Men inte vilken säng som helst. Vi var ”tvungna” att ha en säng med lite finesser. Eftersom Kevin inte har ett eget rum så går det inte bara att ställa in en spjälsäng där man önskar. Vi har lite platsbrist helt enkelt.

  Annons

  Vår (min) kravlista såg ut som följande:
  * Hjul – sängen måste vara enkel att flytta eftersom den alltid kommer att stå i vägen för något eller någon.
  * Låda – för förvaring av Kevins sängkläder, täcken, kuddar (platsbrist = förvaringsbrist).
  * Höjbar liggdel – jag antar att detta är bra att ha eftersom många spjälsängar har denna funktion.
  * Öppning – spjälor alternativt en hel långsida som går att ta bort för att Kevin senare ska kunna gå i och ur själv.
  * Billig – eller i alla fall inte svindyr. Som förstagångsköpare vet jag inte vad vi egentligen behöver, och därför vill jag inte spendera en halv förmögenhet på ett grisen i säcken-köp.
  * Snygg – eftersom den ska stå bland alla fina grejer man inrett med.

  Urvalet blev sådär stort. Låda och hjulönskemålen ställde till det. Men till slut hittade jag värsta kapet. Som om någon hört mig och skräddarsytt den åt oss. Det grymma var att den dessutom var nedsatt till under tusenlappen inklusive hemkörning. UNDERBART!

  20140805-232824-84504209.jpg

  Heja, heja, heja. Måste vara toppen att ha publik när man ska montera ihop en spjälsäng. Kom igen älskling! You can do it!

  Himmelsk monteringsbeskrivning…
  Tjing för att ta hand om barn! Med tanke på den urusla, katastrofala, idiotiska monteringsbeskrivningen, är jag glad över att T skötte hela ihopsättningen av denna fenomenala spjälsäng… Hade det varit jag som haft skruvmejseln i handen, så skulle Kevin inte ha någon säng idag. Den skulle stå sönderslagen nere i soprummet. Det här var inte en Ikea-beskrivning med tydliga steg för steg ritningar och glada gubbar. Men tillslut blev det rätt, typ. Enligt beskrivningen har vi (T) gjort rätt, men i så fall är det en konstig design/modell. Lådan är nämligen åt ena hållet och spjälorna som man kan ta bort, är åt andra. Man kan alltså inte ha sängen med långsidan mot en vägg. Och det är ju konstigt. När jag skulle kolla på hur sängen såg ut på hemsidan där jag köpt den, ja då hade de såklart lagt ner. Typiskt. Men skitsamma. Efter en hel kvälls montering (hejande för min del), så får det vara så här nu. Vi har ju inte direkt möbleringsalternativ utan har tryckt in sängen i vår sovrum. Ja så får det bli. Kevin verkar i alla fall gilla den. Resten är ett senare problem.

   

  20140806-141345-51225810.jpg

  Nya sängen. Alla delar på plats, äntligen.

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar