Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Stora killen. Kan själv.

  11 januari 2015

  Innehållet i kategorin ”kan själv” utökas. Viljan i den lilla kroppen blir allt större. Och det har ju såklart sina olika sidor (åhh gullunge vs gahhh monsterunge). När det både ska ätas själv och borsta tänderna själv, ja då tar det lite tid att komma iväg på morgonen. Å andra sidan, vad har jag för tider att passa? Sångstunden på öppna förskolan, ett träningspass, en buss. Inte direkt något skitviktigt. Antar att det bara är att coola ner sig lite, luta sig tillbaka och låta allt ta den tid det tar.

  Annons
  Tandborste.

  Kan själv: Borsta tänderna.

  Nyfikenheten och modet har också blivit större. Ett rymningsförsök på Fredells Bygghandel slutade med ett premiärkryp upp för en trappa. Vi hade ingen aning om att han kunde ta sig upp för trappstegen själv, men det visade sig var plättlätt.

  krypa i trapp

  Kan själv: krypa upp för trappa

  Den där viljan som bara växer och växer, visar sig också extremt tydligt när det ska kläs på kläder (ge mig styrka). Oavsett om det är på morgonen, vid ett blöjbyte mitt på dagen eller pyjamasdags på kvällen, så är det en fight mellan mig och Kevin the hurricane. Han vill inte. Det är ett tvåmansjobb utan tvekan. Men så fort kläderna är på plats, är det lugnt. Fattar inte vad det beror på. Tips, tips, tips. Har du något tips så dela gärna med dig. Att byta en brunblöja själv, är verkligen en utmaning. Bragd. Skyddskläder på. Klara, färdiga, gå.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar