Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Mojsig gravidhjärna vs Försäkringskassan

  2 februari 2014

  Att vänta sitt första barn består till 100% av nya saker att sätta sig in i. Speciellt om man är nybörjare i ämnet. Detta tillsammans med en mojsig gravidhjärna, är en riktigt mysig kombination. För att inte tappa förståndet, har jag gått all-in på att skriva listor. Totalt blev det sex listor, varav fem stycken utgjordes av olika typer av inköp. Det vill säga SHOPPING!!! Barnkläder, barnprylar, apoteksköp, mamma/amningstillbehör och tillslut en övrigt till-hemmet-lista. Inte direkt tråkigt, men smått förvirrande ändå. Denna fluffiga, gulliga och alldeles för stora industri skapar snabbt kaos i ens medvetande. Om man inte vet vad man behöver, så är det lätt att överköpa och tillslut vara omgiven av en massa skit. När man inte heller bor så stort, gäller det att planera, stuva och organisera till förbannelse. Sen råkar jag ha en lätt vriden läggning till ordning, men det är ett annat inlägg. Hur som helst, mitt i min förvirring kom jag på den briljanta idén: Baby Planner. En personlig assistent som fixar rubb och stubb. En Baby Planner som tar redan på vad just du behöver och även vad du inte behöver men ändå kommer att vilja ha. Kan man anlita en bröllopsplanerare, kan man väl ha en Baby Planner. Självklart ska man kunna dra lite RUT, så att det inte blir så dyrt. Strålande, om jag får säga det själv.

  Annons
  Det kan bli dyrt om man inte har koll.

  Det kan bli dyrt om man inte har koll.

  Resultatet från en välskriven lista.

  Resultatet från en välskriven lista.

  Och så den där sjätte listan…
  … listan som hela tiden hamnar underst i högen. Den jobbiga, tråkiga och charmlösa listan med administrativa måsten, pappersarbete. Listan som bland annat innehåller det skräckinjagande ordet: Försäkringskassan. Vissa saker ska man bara inte behöva belasta sin sega gravidhjärna med. Det är plågsamt. Men idag ska jag fixa det. Idag ska jag sätta mig ner och anmäla allt som ska anmälas, planera ledighet och dagar. Idag är dagen (om inget oväntat och kul dyker upp såklart). Men allt ”ont” har något mumsigt med sig. Och i detta fall bjuder jag återigen på en liten affärsidé. Får jag presentera den nya tjänsten/titeln: Gravid-konsult. En administrationsassistent som kan allt om Försäkringskassans alla regler, om föräldraledighet, fördelning av ”bra” dagar och ”fattiga” dagarna, om bästa planering för en stabil ekonomi under hela ledigheten. Kan man ha en personlig bankman, kan man väl ha en Gravid-konsult.
  Känner att jag verkligen är med och bidrar till minskad arbetslöshet och ett starkare Sverige. Reinfeldt, slå mig en signal så kan vi snacka lite mer. Nu saknas bara drivna och kunniga människor, som fångar upp mina briljanta idéer.

  Varsågod och lycka till!

  Mr R

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar