Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Tand i sikte x2.

  18 december 2014

  Vitt på backen idag (första snön) och vitt i gapet. Japp, nu ploppar de upp som små svampar. Nja kanske inte riktigt, men två vita små prickar syns nu genom tandköttet. Båda två i nedre käken. Vilken ordning tänderna kommer i, är tydligen ingen slump utan det finns en naturlig tandväxarplan. De två första gaddarna tillhör vanligtvis underkäken och sen kontrar överkäken med två. Vid tre års ålder ”ska” alla tänder vara på plats. 20 små mjölktänder men som vid 5-7 års åldern ska  tappas till förmån för ”vuxentänderna”.

  Annons
  Första tanden.

  Tänder på gång. Snart är det kanske slut på puré och mosad mat.

  Jag har alltid trott att barn blir sjuka när det är dags för tänder men efter att ha läst på lite så verkar det inte vara en solklar koppling mellan feber och tänder. Däremot kan det klia en del och då kan det vara skönt att få tugga och gnaga lite, vilket mitt pekfinger fått smaka på.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar