Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Tandkoll och tandtroll.

  12 november 2014

  Jag vågar nästan sätta en liten sedel på att Kevin går före han får sin första tand. Nu reser han sig upp mot allt, även om det är lite svajigt. Vi väntar med spänning på de första riktiga stegen och än så länge är det ingen risk för utslagna tänder eftersom det inte ens har dykt upp ett endaste litet hörn.

  Annons
  IMG_6698.JPG

  Undra hur Kevin kommer att se ut med tänder… Jag gillar hans tandlösa, köttiga lilla leende. SMILE!

  Trots tandlöshet, var vi på besök hos Folktandvården. Vi fick en kallelse/inbjudan till en infoträff och jag tänkte att det kunde vara bra att få lite råd. Men suck vilken flopp. Det var så innehållslöst att det nästan blev pinsamt. Det är tur att man som mammaledig inte har häcken full och kan avvara en timme åt helt värdelösa aktiviteter.

  IMG_6684.JPG

  Morgontrött på väg till tandläkaren.

  Tandsköterskan som höll i det var i sig helt underbar. Tandfe-material. Urgullig dam. Men tyvärr, Power point-presentationen var bland det sämsta jag sett. Det vi fick ”lära” oss var: borsta tänderna med fluortandkräm 2 ggr/dag från och med att första tanden dyker upp och undvik Coca Cola och annat sockerbombat livsmedel… Inga direkta nyheter. Ett par pappor försökte skapa ett mer meningsfullt innehåll genom att ställa några frågor, men det kändes mer som om de bara drog ut på lidandet. Får du en kallelse, känn dig inte tvingad att gå. Eller rättare sagt, gå inte om det nu inte är så att du är sjukt uttråkad och vill slå ihjäl lite tid.

  IMG_6697.JPG

  Goodie bag från Folktandvården. Inte direkt så att man hoppade av lycka när man såg innehållet.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar