Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Tid för att lära mig det jag aldrig lärt mig

  13 maj 2014

  Om ett par år (typ 6) kommer Kevin komma hem med ryggan full med skolböcker. Vi kommer sitta vid köksbordet och jag kommer behöva hjälpa honom med läxläsning. Just det, hjälpa honom. De första skolåren bör man ju klara av, men sen lär det bli värre. Jag kan inte skryta med min allmänbildning, jag har noll koll på kungar, årtal, periodiska system, landskap och sjöar. Den här typen av information har blivit raderad för länge sedan, och ersatts med ”viktigare” kunskap. T däremot, han kan slänga ur sig lite fakta, lite historia, lite kunskap om lite vad som helst. Jag fattar inte hur han kan lägga vissa saker på minnet.

  Annons
  star

  Kör skolan fortfarande med guldstjärna i kanten?

  Jag kan varken lite om mycket eller mycket om lite. Jag får istället klassa mig som ”street-smart” (ett bra ord/påhitt för oss som inte har läshuvud). Jag kan det här andra, det som man kanske inte tänker på när man pratar om kunskap och begåvning. Det som inte kan placeras under ett specifikt ämne. För om jag säger så här, det är inte kunskapen om historiska ögonblick som ser till att man blir uppgraderade på hotellet, att man får ner boräntorna eller sparar en sjujäkla massa pengar genom att jaga rea och dammsuga varenda nätbutik när det är dags att köpa barnprylar. Just saying. 😉 Och all kunskap är viktig. Vi utgör nog en bra kombo, men jag vill också kunna hjälpa Kevin att få en guldstjärna i kanten.

   

  Därför tänkte jag passa på (medan jag ändå bara är hemma med barn och har all tid i världen…) att lära mig saker som jag har velat kunna, aldrig lärt mig tillräckligt bra eller glömt bort. Kunskap som jag saknar och som jag kommer föra vidare till Kevin.

  För att inte bli överhettad tänkte jag börja med att lära mig Parkeringsskyltar & parkeringsregler. Jag är trött på att inte veta vad som gäller när det är trehundra tilläggsskyltar + att redan om 16 år är det dags att övningsköra och då måste jag lära Kevin.

   

  20140513-110646.jpg

  Tydlig parkeringsskylt. Heja IKEA. Trafikverket borde ta efter denna omöjligt-att-missförstå-pakeringsskylt.

  Nästa kunskapsboost jag ska ge mig själv är Spanska. När jag går i pension om 30 år vill jag flytta till Spanien, äta tapas, dricka vin och spela golf + att det känns som slöseri att ha läst ett språk i 6 år om man ändå inte kan prata det. Därför ska jag återuppta spanskan genom någon smart språk-app som kan lära mig under promenaden. Och dessutom, när det är dags för glosförhör med Kevin om typ 10 år, är det bra att veta hur man ska uttala korrekt (Våga inte välja franska unge man!)

  spanien

  Hola hola!

   

  Det sista jag ska lära mig är lite om allt. För ett par år sedan köpte jag boken ”Slå upp mig”, för att omslaget var så fint, men här om dagen insåg jag att den innehåller en hel del bra. Här hittar jag lite om det mesta på en skön avslappnad nivå. Ger kanske inga högskolepoäng men det är antagligen därför jag gillar den.

  20140515-090627.jpg

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar