Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Tillbaka i barnvagnsdjungeln. Semestervagn.

  18 januari 2015
  vinterkläder

  Hej på en stund vinterkläder.

  Okej. Nu är det dags igen. Jakten på den perfekta vagnen. Denna gång en resevagn / sulky / paraplyvagn. Billig, dyr eller en mittemellan. Det är frågan. Förvirringen är total. Hallå baby-planner, vart är du? Att googla, läsa barnvagnstrådar, mammabloggar och recensioner, gör mig bara mer förvirrad. Jag behöver den mänskliga kontakten, de verkliga råden, en säljare som vet vad hon/han snackar om, ett barnvagnsproffs. Jag måste till en barnvagnsbutik. Brådis. Nja, först trodde jag det eftersom vi bokat en sista-minuten-resa (avresa torsdag). Men sen kunde jag lugna ner mig lite, då jag får låna en vagn (tack, tack, tack). Det jobbiga med detta lån, är att vagnen är en dyrgrip. En Bugaboo Bee. Vi snackar över 6000:- ny. Så jäkla sjukt. Men om man får vad man betalar för, så lär det vara en helt outstanding vagn. Det är nästan så att den borde dra sig själv med tanke på priset. Men även om jag inte behöver tänka på detta vagnköp nu, nu, nu, så ligger det ganska nära i tiden. Så fort vintern är borta och våren tinat upp gatorna, drar jag gärna runt på en lite smidigare vagn än den vi har. En vagn som vi alltså både kan ha som vardagsvagn och resevagn. 2 i 1. Ekonomiskt. Smart. Jag antar att det också är den vagnen som vi kommer att dra runt på så länge Kevin är i vagnåldern. 2-3 år. Eller? Hur länge åker barn vagn? Skit samma, ett par år vill man ju att det ska hålla i alla fall. Att köpa en skitvagn känns därför inte aktuellt. Frågan är då om vi ska gå all-in och köpa en värsting eller om vi ”klarar” oss med en medel.

  Annons
  VAGN

  Bugaboo Bee. Fint skit. Dyrt skit. Bra skit? Det är frågan…

  Värstingen i mina ögon, är en Bugaboo Bee, men jag är egentligen lite anti då det är så satans mycket pengar för en sits och fyra små hjul. Men det finns ju en begagnatmarknad som lättar upp det en aning (iof fortfarande dyrt men inte dyrt-dyrt) Jag vet att de som har Bee, älskar den. Risken finns väl att jag gör det samma efter den här resan. Det kan alltså bli en väldigt dyr resa det här…
  Vilka vagnar i kategorin resevagn / sulky / paraplyvagn finns det att välja på om man inte vill ha en snordyr men ändå vill ha lite kvalitutta? Tipsa gärna om du drar omkring på ett guldkorn där hemma!

  Snart solsemester.

  Snö, is, kyla. vs strand, hav, värme. Snart är vi där.

  Vår första familjesemester är alltså väldigt nära nu och jag längtar så sjukt mycket. Vi trodde att vi skulle till någon Kanarieö, men nu bär det istället av till Jordanien och staden Aqaba. 5-stjärnigt hotell, barnvänligt, egen strand, gångavstånd in till stan. Det låter bra och ser bra ut. Vi visste ingenting om Jordanien innan, men om allt det vi läst stämmer, kommer vi att trivas väldigt bra. Maten ska tydligen vara super, människorna vänliga, bra hotellstandard, varmare än Kanarieöarna, inte så dyrt där nere och bara typ 5 timmars flygresa. Håller tummarna för att allt stämmer. Packningslistan är under uppbyggnad och börjar bli riktigt jäkla lång. Tur att man får checka in ett bagage för Kevin också, annars hade risken för övervikt varit väldigt stor.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar