Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Träningsvärk efter en natt på stan. Stabilt…

  17 februari 2016

  IMG_4515

  Att livet inte innehåller samma typ av aktiviteter när man får barn, vet ju alla. Men aldrig trodde jag att en natt på stan skulle ge mig träningsvärk. Ja, precis – träningsvärk. Sjukt. Jag kan inte skylla på allt dansande. För även om det blev ett par steg i sidled och ett par nävar i luften, så var det inte direkt fysiskt utmanande eller några avancerad rörelser.
  Känslan när jag vaknade på söndagsmorgon, var katastrof. Snacka om att bilden av mig själv, inte stämde överens med verkligheten. Herregud. Vad hände egentligen igår? Min hud var helt sinnessjukt öm och det kändes som om varenda lite muskel mellan revbenen hade brustit. Det gjorde ont att ligga ner men kroppen var för svag och trött för att sitta upp. Huvudet var rödvinstungt och nacken orkade knappt hålla huvudet på plats.

  Annons

  IMG_0027

  Lika jobbigt det var att ta sig upp från sängen till soffan, lika glad var jag att det skulle dröja många timmar innan Kevin skulle komma hem. Aldrig skulle jag utsätta mig för en bakisdag med barn. Det måste vara att tortera sig själv.

  Medan Instagram och Facebook fylldes med mysiga frukostar, bruncher och luncher med alla hjärtans dag-tema, käkade vi kokt korv med bröd till frukost, kokt korv med bröd till lunch och kokt korv med bröd till mellis.

  IMG_0032

  Det tog 20 minuter sen var hela asken slut. Det är gott att vara bakis.

  Vår kväll började på en biljardhall där vi testade shuffleboard, vilket var sjukt kul och sjukt irriterande. Finlir och precision har aldrig varit min grej. Sen njöt vi av den bästa middagen på väldigt länge. Avsmakningsmeny på Pane Vino vid Zinkensdamm. Wow! Vilket ställe. Vilken mat. Vilken personal. Sedan gav vi oss ut i natten och levde loppa lite för länge.

  IMG_0025

  Men, var det värt det då? ABSOLUT! Det var länge sedan som vi hade en kväll där vi kunde äta middag utan avbrott för att passa upp, springa ifrån och torka upp. Det var länge sedan (tydligen sjukt länge sedan) som vi hade en kväll på stan. Även om en barnfri kväll leder till en del mindre sköna konsekvenser, känner jag att den här typen av aktivitet måste in i planeringen och ske lite oftare. Kanske med lite mindre vinmängder, men småbarnslivet måste få ta en paus ibland.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar