Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Uppstötningar, stukad fot och total glädje.

  17 augusti 2014

  Semestern är över och i måndags satte jag (tillsammans med många andra fd semesterfirare) återigen igång med träningen. Sommaren har varit träningsfattig men jag har inte haft ett skvatt dåligt samvete.
  Men nu längtade jag efter att få kämpa lite. Och tjossan, det fick jag käka upp. Som vanligt är mitt huvud på ett ställe, och min fysiska förmåga på ett annat. Någonstans inom mig tror jag att graviditet, barnafödande och sommarmys INTE påverkat mig. Jag blir heller inte äldre… Kan säga att det inte tog många minuter förrän game over-känslan tog över och musklerna kved. Veckans träningspass fick mig att känna mig levande och halvdöd på en gång, och när instruktören kommer fram och frågar hur man mår, ja då ser man nog inte så pigg ut. Jag blev nästan lite stött men frågan var nog berättigad då jag kämpade med att hålla tillbaka ett mellanmål som åkte hiss upp och ner (skitvidrigt), samtidigt som ögonen gick i kors. Veckans träning bjöd även på en stukad fot och svidande träningsvärk. Kan man förvänta sig annat efter fyra veckors semesterlunk…

  Annons

  IMG_1799.JPG

  Jag har nog aldrig varit så otränad och det är ovant att inte orka.  Musklerna finns inte där men att det hänger där man vill att det ska puta och att det putar där man vill att det ska vara platt, stör mig inte alls (än så länge). Jag mår så rackarns bra och är på något sätt stolt över min kropp. Den har ju trots allt burit och gett mig det vackraste och mest värdefulla jag har i livet. Och det är ju hur coolt som helst.

  Gravid2

  Fotograf Pauline Suzor

  Träning är verkligen något jag gillar och för mig är det inget jobbigt måste eller en uppoffring. Till störst del beror det på att jag hittat träningsformer som jag verkligen tycker är roliga. Sätt mig på en träningscykel och jag kan inte ta ut mig hälften så mycket som om jag drar på mig ett par boxhandskar eller får utmanande styrkeövningar. Jag ser fram mot att bli lite starkare, för det krävs lite power för att orka bära runt på Kevin som stadigt kilar upp mot 9 mysiga kilo.

  IMG_5766.JPG

  9 kg och glupsk.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar