Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Uteplats borde ingå i mammapengen.

  3 juli 2015

  Nu är det slut med att släpa på barn, packning, matkassar och leksaker upp och ner för tre våningsplan (trapphus utan hiss) VARJE dag. Nu slipper jag önska dåligt väder när orken för att behöva ta oss någonstans, inte finns. Nu slipper jag planera dagarna. Vi har blivit med uteplats och jag fullkomligt älskar det!

  Annons

  Fotbollslir, flip-flop-test, rally och sovstund utomhus. Man kan inte annat än att älska uteplats-livet.

  När man inget val har, ja då köttar man. Jag köttade i 16 månader och det var väl tur att jag inte visste hur jäkla befriande det är med kombinationen uteplats/barn. Jag och T befinner oss i ett lyckorus. Kanske fortfarande nyhetens behag, men sen vi flyttade hit (till Ts föräldrars lägenhet med uteplats), har vi grillat varje kväll, köpt en minipool till Kevin, haft hela dagar hemma på altanen utan att bli uttråkade och jämnat till mamma-brännan. Sommarvärmen har ju såklart gett detta liv extra kryddning, men att kunna vara utomhus på två sekunder utan att behöva bära, packa väskor och planera, är underbart.

  Klart grabben ska ha en pool! Tack och lov duger det med en plaskpöl i hans egen storlek.

  Kevin kan leka utomhus, jag kan springa in och ut, laga lunch, tvätta, förbereda middag och så vidare. Sånt där som man annars har svårt att hinna med, utan att Kevin ska tycka att man är världens sugigaste lekkompis. Just den delen, med alla”sysslor”, låter kanske sjukt tråkig, men det skapar så galet mycket mindre stress inom mig. Är man pedant och hatar oordning och stök, ja då betyder denna lösning sinnesfrid. Jag mår kanonbra här. Kevin också. Alla föräldralediga borde ha rätt till en uteplats. Plötsligt blev allt så mycket enklare. På riktigt. Det blev det. Uteplats borde på något sätt ingå i mammapengen. Det här är mitt bästa mammatips hittills, SKAFFA UTEPLATS och är det inte möjligt, FLYTTA!

  Våra dagar är som ni förstår, alldeles, alldeles underbara. Ägnar vi oss inte åt altangäng med poolplask, iskaffe, melonmellis och fotbollslir, ja då är vi ute på gatan och åker brumbrum BobbyCar. Garanterat kvarterets svarta fara. Jag puttar och drar, Kevin styr. Inte alltid klockrent men lite skrubbsår hör ju faktiskt sommarbenen till.

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar