Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Utskälld, utkastad och ignorerad. Underbara morgonstund.

  7 oktober 2016

  kevinarg

  Det borde vara en förälders dröm. En unge som gillar att ligga och dra sig på morgonen, som gärna tar sovmorgon och som har en lång startsträcka innan tempot skruvas upp på max. På helgen är det fantastiskt. Magiskt. Vi äter lyxfrulle och vi äter länge. Vi myser i soffan med täcke och kudde, kollar morgonTV och barnprogram. Ni hör ju, det är underbart.

  Annons

  img_2940.jpg img_2938.jpg

  Men på vardagarna, när det är lite snabbare puckar, ingen tid att ligga och dra sig, ingen sovmorgon, ja då är det kaos. Trots att vi har fått bra ordning på nattningen och att han lägger sig innan 20 nästan varje kväll, så vill han verkligen inte gå upp när klockan ringer 6:30. Han hör inte ens när klockan ringer. Varken min eller Ts. Trots x antal snooze vaknar han inte. För det mesta slutar vardagsmorgonen med att jag står fullt påklädd i hallen och Kevin ligger gömd under täcket i sängen. Innan dess har han både skällt ut mig och ignorerat mig när jag försökt få upp honom ur sängen. Ibland är det väldigt svårt att hålla sig för skratt.
  IMG_3037

  Det är först när han hör att jag öppnar ytterdörren, som det blir fart. Då kommer han upp, fortfarande skitsur, och mot sin vilja klättrar han upp i vagnen. ”Va kul att du vill följa med!” säger jag och så är jag snabb med att klä på honom och vips har vi lämnat huset. Tandborstningen sker 9 av 10 gånger i vagnen, tidsmarginalerna har liksom ätits upp av allt annat. Men vi kommer (nästan) i tid varje dag och på vägen till dagis hinner humöret oftast förbättras. Då är det plötsligt en trevlig liten morgonpromenad och en morgonstund som jag inte skulle vilja vara utan.

  img_2543.jpg

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar