Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Vabruari

  3 februari 2015

  Nu är vi inne i alla småbarnsföräldrars, arbetsgivares och kollegor-utan-barns skräckmånad. Februari. Vård-av-barn-månad. Vabruari. Även om jag inte jobbar så kör vi VAB här hemma. Från att Kevin mådde kalas igår hela dagen, vände det på en sekund på kvällen. Precis när jag skulle smita iväg på träning så körde han ”fontänen”. Tre kaskadspyor efter varandra. Aldrig sett något liknande. Not nice. Två hamnade på golvet, en över mig. Gahh. Nej det här behöver vi inte vara med om så ofta. Har en känsla att man blir rätt härdad som småbarnsförälder.
  I natt kom febern och han har yrat en hel del, så det blev inte många timmar med huvudet på kudden för min del. Man känner sig så hjälplös. Vi är ändå väldigt lyckligt lottade. Det här är första gången på 11 månader (vilket han ”fyllde” igår) som han är mer märkbart sjuk. Vi har aldrig varit på akuten, bara besökt vårdcentralen en gång och har han varit hängig har det varit väldigt kortvarigt. Jag känner mig därför ganska osäker när det kommer till sjukdomar/tillstånd/barn. Eftersom vi precis varit på resa tänkte jag att det kanske fanns ett samband. Men efter att ha pratat med 1177, sjukvårdsupplysningen, känns det bättre. Tar det ingen ny form så är det bara att vänta ut.

  Annons

  Ett måste att införskaffa är en örontermometer. Rumpvarianten är inte populär och det är så jäkla omständigt att behöver klä av honom. Att sen lyckas få honom att ligga still är rena träningspasset. Såhär kan vi inte hålla på. Konstaterar att det var ett riktigt felköp. Gör om, gör rätt. Köp ny.

  (null)

  Nu ligger vi i soffan och myser. Även fast han precis vaknade så sover han igen. Kanske borde jag passa på att sova själv, men då skulle jag ha struntat i att dricka en halv kanna kaffe på 30 minuter…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar